Буква закону: обов’язки розповсюджувачів нехарчової продукції


Буква закону: обов’язки розповсюджувачів нехарчової продукції

Обов’язки розповсюджувачів нехарчової продукції визначені в Законі України від 2 грудня 2010 року № 2736-VI «Про загальну безпечність нехарчової продукції». Відповідно до статті 9 цього Закону, розповсюджувачі зобов’язані:

1) надавати споживачам (користувачам), а також виробникам і розповсюджувачам у ланцюгу постачання відповідної продукції інформацію про ризики, які становить ця продукція;

2) надавати відповідному органу державного ринкового нагляду та іншим зацікавленим особам інформацію, необхідну для відстеження походження відповідної продукції;

3) співпрацювати (в межах своєї діяльності) з виробниками та органами державного ринкового нагляду в здійсненні заходів щодо уникнення ризиків, які становить продукція;

Читайте також: Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки

4) сприяти виробникам у вжитті ними заходів щодо забезпечення безпечності продукції;

5) не постачати продукцію, про яку їм відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що ця продукція не відповідає вимогам щодо забезпечення безпечності продукції;

6) якщо їм стало відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що продукція, яку вони розповсюдили, становить ризики для споживачів (користувачів), несумісні з загальною вимогою щодо безпечності, негайно повідомляти про це відповідний орган державного ринкового нагляду, зокрема, про вжиті заходи щодо забезпечення безпечності такої продукції;

Читайте також: Уряд активізує зусилля щодо безпеки нехарчової продукції

7) співпрацювати (в межах своєї діяльності) з органами державного ринкового нагляду з питань вжиття заходів щодо уникнення ризиків, які становить продукція, що була поставлена або постачається ними.

Джерело: Управління Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Матеріали до теми


Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...
Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...