Обов’язки розповсюджувачів нехарчової продукції визначені в Законі України від 2 грудня 2010 року № 2736-VI «Про загальну безпечність нехарчової продукції». Відповідно до статті 9 цього Закону, розповсюджувачі зобов’язані:
1) надавати споживачам (користувачам), а також виробникам і розповсюджувачам у ланцюгу постачання відповідної продукції інформацію про ризики, які становить ця продукція;
2) надавати відповідному органу державного ринкового нагляду та іншим зацікавленим особам інформацію, необхідну для відстеження походження відповідної продукції;
3) співпрацювати (в межах своєї діяльності) з виробниками та органами державного ринкового нагляду в здійсненні заходів щодо уникнення ризиків, які становить продукція;
Читайте також: Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
4) сприяти виробникам у вжитті ними заходів щодо забезпечення безпечності продукції;
5) не постачати продукцію, про яку їм відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що ця продукція не відповідає вимогам щодо забезпечення безпечності продукції;
6) якщо їм стало відомо або має бути відомо на підставі наявної в них інформації, що продукція, яку вони розповсюдили, становить ризики для споживачів (користувачів), несумісні з загальною вимогою щодо безпечності, негайно повідомляти про це відповідний орган державного ринкового нагляду, зокрема, про вжиті заходи щодо забезпечення безпечності такої продукції;
Читайте також: Уряд активізує зусилля щодо безпеки нехарчової продукції
7) співпрацювати (в межах своєї діяльності) з органами державного ринкового нагляду з питань вжиття заходів щодо уникнення ризиків, які становить продукція, що була поставлена або постачається ними.
Джерело: Управління Держпраці