Безпечні умови праці під час роботи з абразивним інструментом


Безпечні умови праці під час роботи з абразивним інструментом

Згідно з «Правилами охорони праці під час роботи з абразивним інструментом», на кожному абразивному крузі, який після отримання його з заводу-виробника проходить випробування, має бути зроблена позначка фарбою, або ж на його неробочу поверхню наклеюється спеціальний ярлик із зазначенням порядкового номера круга, дати випробування, умовного знака чи підпису працівника, відповідального за проведення випробувань.

Перед встановленням на верстатах круг проходить огляд і перевірку. Не дозволяється користуватися кругами з тріщинами на поверхні, а також кругами без позначки про проведення випробувань на механічну міцність або з простроченим терміном зберігання.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: 0 (800) 219-977

Абразивний інструмент має відповідати стандартам, технічним умовам і вимогам технологічної документації на проведення конкретної роботи. Саме за режимами, зазначеними в ній, необхідно проводити налаштування верстатів.

Інструмент, заготовки та інші знімні елементи на верстаті, незалежно від їх розміру й маси, мають бути надійно закріплені, щоб виключити мимовільне ослаблення кріплення під час роботи. Швидкість руху інструмента в процесі роботи не повинна перевищувати величини, встановленої в технічних умовах на цей інструмент.

Розроблення документів з охорони праці
Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...