У межах Механізму цивільного захисту ЄС пройшли навчання рятувальників


У межах Механізму цивільного захисту ЄС пройшли навчання рятувальників

Командно-штабне навчання з відпрацювання порядку залучення модуля пошуково-рятувальних робіт (НUSAR) для надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території іноземних держав у межах Механізму цивільного захисту ЄС провела Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

 

Як відбувалося навчання і тренування

За легендою навчань, на території однієї із європейських держав сталася надзвичайна ситуація, у результаті якої загинуло 1247 осіб і понад 4 тисяч госпіталізовано з важкими травмами. Понад тисяча осіб залишились без житла і близько 2,5 тисяч було переселено.

Рятувальники відпрацювали алгоритм дій, який напрацьований згідно із Механізмом цивільного захисту – з моменту отримання від Координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації ЄС запиту про допомогу в ліквідації наслідків НС до прийняття рішень щодо залучення модуля НUSAR, підготовки необхідних документів та висунення сил і засобів для надання допомоги.

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для фіксування інструктажів
Замовити: 0 (800) 219-977

Навчання відбулись у Державному центрі управління в надзвичайних ситуаціях і на базі Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України за участі всіх структурних підрозділів апарату ДСНС.

 

Команда важкого класу Мобільного рятувального центру швидкого реагування також практично продемонструвала свою готовність оперативно реагувати на надзвичайну ситуацію з подолання її наслідків.

 

Про Механізм цивільного захисту Європейського Союзу

Механізм цивільного захисту Європейського Союзу — одна з найбільших в світі система надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Європейський механізм цивільного захисту регулярно активується для реагування на повені і землетруси, лісові пожежі та інші надзвичайні ситуації всередині і за межами Європи.

Документи спеціаліста з пожежної безпеки — зручне електронне видання
Замовити: 0 (800) 219-977

Україна доєдналася до системи Механізму цивільного захисту ЄС 20 квітня 2023 року. Церемонія підписання угоди відбулася за участі Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та комісара ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янеза Ленарчича.

 

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ
Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

Джерело: Урядовий портал

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...