Безпечна експлуатація дорожньої будівельної техніки


Безпечна експлуатація дорожньої будівельної техніки

Внутрішні автомобільні шляхи на будівельних майданчиках мають відповідати вимогам державних будівельних норм і бути обладнані відповідними дорожніми знаками, що регламентують порядок руху транспортних засобів і будівельних машин, відповідно до Правил дорожнього руху України.

Швидкість руху автотранспорту поблизу місць виконання робіт не може перевищувати 10 кілометрів за годину на прямих ділянках і 5 кілометрів за годину – на поворотах.

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Для зміни на період будівництва наявної схеми дорожнього руху на під’їзних шляхах до будівельного майданчика або для вжиття спеціальних заходів із забезпечення безпеки руху розробляється нова схема, яка узгоджується з органами МВС України, місцевими органами влади та організацією, що обслуговує ці шляхи.

У разі зведення тимчасових споруд, огорож, складів і риштовань необхідно брати до уваги відстані до засобів транспорту, що рухаються. Під час земляних робіт на території населених пунктів або на виробничих територіях котловани, траншеї в місцях, де відбувається рух людей і транспорту, мають бути огороджені та позначені відповідними знаками.

 

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Інструкції з охорони праці: що вони мають містити і хто їх розробляє
Кожен суб’єкт господарювання забезпечує функціонування системи управління охороною праці, а саме: розробляє і затверджує положення, інструкції, інші акти з охорони ...
Діти-гімнасти зірвалися з 3-метрової висоти під час вистави у цирку
Поліція з’ясовує обставини нещасного випадку, який стався у Запорізькому державному цирку під час виконання номеру гімнастів. За інформацією пресслужби Нацполіції, ...
Рекомендації щодо запобігання нещасним випадкам у будівельній галузі
З метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт, Держпраці надає рекомендації з найактуальніших ...
Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...