Як повинен бути організований питний режим для працівників зварювальних дільниць (цехів)


Як повинен бути організований питний режим для працівників зварювальних дільниць (цехів)

Створення і підтримання нормальних санітарно-гігієнічних умов праці у зварювальному виробництві досягається застосуванням системи профілактичних заходів.

Що стосується питного режиму, працівники повинні бути забезпечені питною водою, якість якої повинна відповідати Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимог до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПін 2.2.4-171-10.

У виробничих приміщеннях зварювальних цехів, де проводяться роботи зі шкідливими речовинами (кислотами, лугами), для промивання очей і шкіри повинні бути передбачені душі і фонтанчики.

Оброблення поверхонь виробничих приміщень повинно унеможливлювати накопичення пилу, поглинання парів та газів і дозволяти систематичне прибирання поверхонь вологим способом.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Інструкції з охорони праці: що вони мають містити і хто їх розробляє
Кожен суб’єкт господарювання забезпечує функціонування системи управління охороною праці, а саме: розробляє і затверджує положення, інструкції, інші акти з охорони ...
Діти-гімнасти зірвалися з 3-метрової висоти під час вистави у цирку
Поліція з’ясовує обставини нещасного випадку, який стався у Запорізькому державному цирку під час виконання номеру гімнастів. За інформацією пресслужби Нацполіції, ...