...

Робітник втратив руку через наказ інженера


Робітник втратив руку через наказ інженера

У Луцьку працівник підприємства ТОВ «Євровуд Україна» втратив руку на виробництві через наказ головного інженера виконувати роботи, які не входять до його посадових обов’язків.

Під час судового засідання встановили, що під час робочого дня 8 травня минулого року головний інженер ТОВ «Євровуд Україна» дав усне розпорядження електромонтеру виконувати роботи, які не передбачені його посадовими обов’язками, а саме — через технологічні люки ланцюгового конвеєра сушильної камери проводити видалення з тирси кусків деревини, що є роботою з підвищеною небезпекою.

Оскільки розпорядження головного інженера є обов’язковими до виконання всіма працівниками підпорядкованих підрозділів підприємства, чоловік приступив до виконання дорученої йому роботи. Втім, під час виконання ним робіт сталося нещастя — йому відірвало руку на рівні верхньої третини плеча.

Відповідно до експертизи технічний стан транспортера скребкого, який встановлений на виробничій території ТОВ «Євровуд Україна» на вулиці Рівненській, не відповідав вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

Відтак, головний інженер допустив порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілого. Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Таким чином, суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади пов’язані з керівництвом робіт з підвищеною небезпекою на такий же термін, проте змінив це покарання на умовне терміном на один рік та шість місяців.

Як розповідав головний інженер підприємства Володимир Іщинин, всі витрати, пов’язані з лікуванням чоловіка, взяло на себе «Євровуд Україна» та Фонд соціального страхування, куди підприємство сплачує внески.

Джерело: Волинські Новини

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...