Технології точного виявлення геолокації пацієнтів медикам Вінничини передала Google


Технології точного виявлення геолокації пацієнтів медикам Вінничини передала Google

Службам швидкої допомоги Вінниччини компанія Google безкоштовно передала для тестування технологію точного визначення геолокації абонентів, які звертаються до екстрених служб. Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

“Компанія Google надала оперативно-диспетчерській службі Вінницької області безкоштовно для тестування свою версію технології Advanced Mobile Location (АМL), завдяки якій диспетчери та медики швидкої отримують точні координати хворих”, – йдеться у повідомленні.

Така можливість надана Вінниччині за перше місце, яке область посіла в організації роботи оперативно-диспетчерської служби на базі програми ЕRІМ-103.

Що відомо про технологію визначення геолокації?

Технологія Advanced Mobile Location (АМL) – це метод визначення геолокаційних даних абонента, який дзвонить на номери екстрених оперативних служб (102, 103, 112 або 911). Координати перебування автоматично відправляються в службу екстреної допомоги на спеціальний вебвузол.

Метод АМL позиціонується як альтернатива класичним методам визначення місця розташування абонента, заснованим на прив’язці до найближчих веж мобільного зв’язку, оскільки, за попередніми оцінками, він точніший майже у 4 тисячі разів.

Джерело: shotam.info

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...