Застосування вимог технічного регламенту до маркування машин


Застосування вимог технічного регламенту до маркування машин

Фахівцями відділу ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо відповідності нехарчової продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2013 р. № 62 (далі – Технічний регламент).

Під час зазначеного заходу розповсюджувачам було роз’яснено вимоги до машин відповідно до Технічного регламенту, а саме:

  1. На машинах, які відповідають застосовним вимогам цього Технічного регламенту, повинен бути нанесений знак відповідності технічним регламентам. За нанесення знака відповідності технічним регламентам відповідає виробник або його уповноважений представник. Знак відповідності технічним регламентам наноситься на машину на видному місці, розбірливо та у незмивний спосіб.

Читайте також: Забезпечення чіткого маркування й технічних характеристик засобів індивідуального захисту

  1. У разі зменшення або збільшення зображення знака відповідності технічним регламентам необхідно дотримуватися пропорцій, встановлених в описі знака відповідності технічним регламентам.

Розмір знака відповідності технічним регламентам не повинен бути менш як 5 міліметрів, однак для машин, розмір яких не дає можливості нанесення знака відповідності технічним регламентам необхідного розміру (5 міліметрів), допускається відхилення від цієї вимоги.

 

  1. Знак відповідності технічним регламентам повинен наноситися безпосередньо біля найменування виробника або його уповноваженого представника з використанням того ж способу нанесення.

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Замовити: 0 (800) 219-977

Забороняється:

  • нанесення знака відповідності технічним регламентам на машини, на які не поширюється дія цього Технічного регламенту;
  • введення в обіг та/або в експлуатацію машин без декларації про відповідність та/або знака відповідності технічним регламентам;
  • маркування інше, ніж знак відповідності технічним регламентам, якщо воно може дезінформувати треті сторони щодо змісту або форми маркування, або того і другого.

На машини може бути нанесено будь-яке інше маркування за умови, що воно не погіршить видимість і розбірливість знака відповідності технічним регламентам.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: 067-317-5886

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...
Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...