Застереження щодо правильного використання газових балонів


Застереження щодо правильного використання газових балонів

Наповнення та обмін побутових газових балонів повинні здійснюватися тільки через мережу газонаповнювальних станцій і газонаповнювальних пунктів, які отримали відповідний дозвіл Держпраці.

Також неправильне використання газобалонних установок та неналежне їх наповнення взимку може призвести до особливо тяжких наслідків.

Хочемо застерегти усіх суб’єктів господарювання, що використовують у своїй діяльності зріджений газ: для його безпечної експлуатації необхідно користуватися послугами спеціалізованих підприємств газового господарства, які гарантуватимуть правильне наповнення балонів та їх герметизацію. Наповнення газових балонів на автомобільних газових заправках заборонено.

Нагадаємо, влаштування газобалонних установок скрапленого вуглеводневого газу в ресторанах та кафе допускається лише за проектною документацією, що має відповідати вимогам чинних Державних будівельних норм, Правил безпеки систем газопостачання та інших нормативних актів. Зберігання балонів, як вид робіт, повинен виконуватися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію газових балонів та газового обладнання покладається на їх власників. Особи, винні у порушенні Правил безпеки систем газопостачання, несуть дисциплінарну, адміністративну, матеріальну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

Довідка:

Наповнення балонів, не призначених для використання на автотранспорті, на АГЗС (АГЗП) забороняється!

Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, карається обмеженням волі на строк до трьох років! (Ст.272 Кримінального кодексу України).

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Волинській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...