Вимоги охорони й безпеки до локацій зберігання вибухових матеріалів: роз’яснення Держпраці


Вимоги охорони й безпеки до локацій зберігання вибухових матеріалів: роз’яснення Держпраці

На вимогу п.2.22 гл.2 НПАОП 0.00-7.08-07 «Вимоги технічної безпеки до місць зберігання вибухових матеріалів» усі базисні та витратні склади ВМ, а також склади для тимчасового та короткотермінового зберігання ВМ охороняються відповідно до порядку, визначеного законодавством.

Всі базисні та витратні склади, а також майданчики для зберігання ВМ на поверхні віднесені до категорії об’єктів з суворим режимом охорони і повинні охоронятися цілодобово.

Керівники підприємств зобов’язані забезпечити надійну охорону складів ВМ, суворий пропускний режим, облаштування технічних засобів охорони (огородження, освітлення, зв’язок та сигналізація).

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України

Вид охорони, склад, кількість та дислокація постів і порядок охорони складу ВМ встановлюється керівником підприємства за погодженням з місцевим органом внутрішніх справ.

Організація охорони складів ВМ у відповідності з затвердженою дислокацією постів повинна здійснюватися безпосередньо начальником охорони підприємства, а за його відсутності – керівником підприємства.

Охорона складів ВМ встановлюється для:

– забезпечення пропускного режиму, контролю вивозу та завезення ВМ;

– попередження та припинення спроб проникнення до складу, викрадення ВМ, а також для вжиття відповідних заходів під час стихійного лиха.

Охорона підземного складу ВМ може бути покладена на роздавальника ВМ за умови їхнього цілодобового чергування. Порядок охорони ВМ, розміщених у ящиках та сейфах у підземних виробках поза складами та роздавальними камерами ВМ повинен бути визначений керівником підприємства.

З особовим складом охорони складів ВМ повинно проводитися систематичне навчання по вивченню інструкції по службі охорони, матеріальній частині зброї, а також стрілянина за спеціальними програмами.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: (063) 590-97-54  E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Вимоги до організації охорони, обов’язку особового складу або інших осіб, на яких покладена охорона складів ВМ, а також їхні дії при сигналах тривоги та нападі на склад ВМ повинні визначатися інструкціями (положеннями), затвердженими керівниками підприємства за погодженням з органами внутрішніх справ.

Пропускний режим на складах ВМ повинен визначати:

  • порядок проходження на об’єкт;
  • порядок вивезення та винесення ВМ;
  • облаштування службових приміщень для охорони (караульні та сторожові приміщення, контрольно-пропускні та проїзні пункти).

Заходи з пропускного режиму затверджуються наказом суб’єкта господарювання, який погоджується з відповідним місцевим органом внутрішніх справ. З ним ознайомлюють усіх працівників складу ВМ під розпис.

Для проходу та проїзду на територію складу ВМ і з його території, а також вивезення і винесення ВМ вводяться перепустки. Порядок їх оформлення визначає своїм наказом керівник суб’єкта господарювання.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Для довідок: (063) 590-97-54  E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Працівники органів внутрішніх справ та Держпраці мають право відвідувати склади ВМ по службовим посвідченням за обов’язкового супроводу працівниками підприємства.

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...