Всесвітній день психічного здоров’я —10 жовтня


Всесвітній день психічного здоров’я —10 жовтня

Сьогодні, 10 жовтня, світ відзначає Всесвітній день психічного здоров’я, що має на меті підвищення обізнаності про психічне здоров’я та важливість його збереження у різних сферах життя, зокрема на робочому місці.

У сучасних реаліях, коли війна змінила життя мільйонів людей, питання психічного здоров’я набуло особливої актуальності. Робоче місце, яке традиційно є простором для професійного зростання та розвитку, в умовах війни стає важливим осередком підтримки емоційного благополуччя.

Тому турбота про ментальне здоров’я співробітників стає не лише проявом піклування, а й необхідною умовою для збереження їхньої продуктивності, залученості та життєстійкості.

Читайте також: Поняття «психологічна безпека» на робочому місці

Держпраці усвідомлює ці виклики  та активно працює над впровадженням програм психосоціальної підтримки на робочих місцях. Ці програми спрямовані на підтримку працівників, допомогу їм у подоланні стресу та запобіганні вигоранню. Усі розуміють важливість створення безпечного робочого середовища, де кожен працівник зможе відчувати підтримку та розуміння, що вкрай важливо для збереження психічного здоров’я в умовах воєнного часу.

Сьогодні, як ніколи, важливо пам’ятати: психічне здоров’я – це наш ресурс для подолання труднощів та руху вперед.

Читайте також: Чи зобов’яжуть роботодавців створити службу охорони психічного здоров’я

Джерело: Управління Держпраці

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми


Про роботи піротехнічних підрозділів (станом на 18.10.2024)
Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 207 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 6 пожеж, ...
Держенергонагляд: теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального
Теплопостачальні компанії виконали підготовку до опалювального сезону, до теплопостачання поступово підключаються об’єкти соціальної інфраструктури. Про це в ефірі телемарафону повідомив ...