...

ВООЗ рекомендує заборонити забагато працювати


ВООЗ рекомендує заборонити забагато працювати

Традиційно трудоголіками вважаються японці. Але із цією проблемою стикаються і в інших країнах. Адже щорічно від роботи понад норму та її наслідків умирають сотні тисяч людей.

У Всесвітній організації охорони здоров’я підрахували, що тільки у 2016 році від інсультів та інфарктів, пов’язаних з напруженим робочим графіком, у світі померли 745 тис. осіб. Найбільш тривожна ситуація відзначена у Південно-Східній Азії (де найбільшою країною є Індія) і Китаї.

Зібрані дані виявили, що в разі якщо людина працює 55 год. на тиждень або більше, ризик інсульту підвищується на 35%, а інфаркту — на 17% порівняно з нормальним робочим тижнем, що складається з 35–40 год. При цьому кількість людей, яким доводиться працювати більше звичайного 40-годинного тижня, зростає — і наразі становить приблизно 9% населення планети, відзначають у ВООЗ.

Експерти кажуть, що в умовах пандемії ті, хто не втратив роботу, стали працювати ще більше. Це пов’язано із тим, що люди перейшли на роботу з дому, де можна засидітися за комп’ютером довше звичайного, а піти при цьому нікуди.

Доповідь організації також вказує, що тривалі робочі години стають причиною третини всіх захворювань, пов’язаних з умовами праці. Тож ВООЗ закликає роботодавців звернути на нову доповідь найпильнішу увагу при оцінці професійних ризиків для здоров’я своїх співробітників. Адже обмеження робочих годин може бути навіть вигідно роботодавцям, оскільки в менший часовий проміжок ефективність персоналу може зрости.

Джерело: Закон і Бізнес

Матеріали до теми


Психоемоційне здоров’я: як боротися із професійним вигоранням медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...