В Україні створено першу в державі Асоціацію представниць правоохоронних органів


В Україні створено першу в державі Асоціацію представниць правоохоронних органів

Днями свою діяльність розпочала Українська асоціація представниць правоохоронних органів (УАППО), ініційована співробітницями МВС за фінансового та організаційного сприяння канадського Проекту підтримки підготовки поліцейських. До Асоціації увійшли і фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На урочистостях з нагоди старту Асоціації були присутні Надзвичайний і Поважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, заступниця міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, Президент Міжнародної асоціації жінок-поліцейських Маргарет Шортер, помічник Комісара, Радник з питань поліції Проекту підтримки підготовки поліцейський Трейсі Харді та інші почесні гості.

«Ми поставили перед собою амбітне завдання – забезпечити рівні права та можливості жінок і чоловіків у правоохоронних органах. І сьогодні ми сміливо можемо заявити, що гендерна нерівність відходить у минуле. Цеглина за цеглиною ми будуємо мур, який захистить від гендерної нерівності», – зауважила у своєму виступі Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра також зазначила, що Асоціація представниць правоохоронних органів стане платформою, де жінки-правоохоронці можуть розвивати свої лідерські навички, підтримувати одна одну, а також сприяти впровадженню гендерно чутливих практик у відповідних структурах.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, у свою чергу, підкреслив що створення Асоціації – це реальна можливість об’єднати чоловіків і жінок, які вірять у рівність.

Ще у червні 2017 року, Проект підтримки підготовки поліцейських організував проведення в Києві семінару, під час якого були визначені можливості та потенційні шляхи професійного розвитку і кар’єрного зростання жінок у правоохоронних органах України. Майданчиком для такого зростання й стала «Українська асоціація представниць правоохоронних органів».

Довідково:

Проект підтримки підготовки поліцейських впроваджується в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади в обсязі 6,5 млн. канадських доларів у рамках Програми миротворчих та стабілізаційних операцій. Проект розпочався у жовтні 2016 року, триматиме три роки та передбачає підтримку в розробці та проведенні спеціалізованих навчальних курсів для працівників усіх служб, котрі входять в систему Міністерства внутрішніх справ України.

Ознайомитися з актуальною ситуацією щодо законодавчого врегулювання охорони праці жінок можна в статті «Ще раз про жінок і шкідливі умови праці» з журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...