В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху


В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху

З 21 по 27 травня в Україні триває Тиждень безпеки дорожнього руху 2018.

Про це повідомляється на сайті Державного підприємства “Український науково-дослідний інститут медицини транспорту Міністерства охорони здоров’я України”.

У рамках Тижня безпеки на автомобільних дорогах загального користування державного значення буде проведено перевірку автомобільних доріг у межах навчальних закладів, шкіл, дитячих садків на їх відповідність схемам організації дорожнього руху; відновлення дорожніх знаків (інформаційних пано), зокрема, на ділянках наземних пішохідних переходів, розмітки, існуючого зовнішнього освітлення на дорогах; забезпечення видимості дорожніх знаків на автомобільних дорогах загального користування відповідно до встановлених норм.

Читайте також:  Фінал Ліги чемпіонів: поліція Києва з 21 травня працюватиме в посиленому режимі

Серед іншого, запланована загальнонаціональна акція “Здай кров – врятуй життя”. Метою заходу є збір крові для використання в лікуванні постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах.

Читайте також:  Фінал ЛЧ в Києві: оприлюднені дані по обмеженням руху транспорту

За інформацією Укрінформу, у квітні Кабінет міністрів України затвердив державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2020 року. Згідно з програмою, буде вдосконалено державне управління в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, підвищено безпеку доріг і дорожньої інфраструктури. Фінансування програми передбачене за рахунок бюджетних коштів: у 2018 році – 2,64 млрд грн, у 2019 – 2,55 млрд грн, в 2020 – 34,9 млрд грн.

Джерело: Укрінформ

Матеріали до теми


Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
Поради щодо підготовки до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури
Зробіть запас питної і технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, ...