...

Чи стане дотримання стандартів у галузі будівництва добровільним: долучіться до обговорення


Чи стане дотримання стандартів у галузі будівництва добровільним: долучіться до обговорення

Сьогодні в Україні дотримання національних стандартів є обов’язковим якщо на них є посилання у нормативно-правових актах, договорах та будівельних нормах (ДБН та ГБН). У всіх інших випадках стандарти є добровільними до застосування.

Прийняття у запропонованих редакціях законопроектів №7123 та №6577 призведе до абсолютної добровільності стандартів у галузі будівництва, відсутності відповідного контролю, погіршення якості проектної документації та, як наслідок, зниження рівня безпеки будівельних об’єктів.

Експерти BRDO (Офіс ефективного регулювання) спільно з будівельною спільнотою напрацювали зміни до законопроектів №7123 та №6577, якими запропоновано виважений підхід до застосування стандартів у галузі будівництва.

Застосування стандартів має стати обов’язковим у разі якщо у будівельних нормах є посилання на національні стандарти які стосуються розрахунків і методів проектування та процесів виконання будівельних робіт. Такий підхід є міжнародною практикою та спрямований на гарантування державною безпеки будівельних об’єктів .

Офіс ефективного регулювання запрошує лишати відгуки і коментарі щодо документу протягом найближчих 2 тижнів.

Джерело: BRDO

Матеріали до теми


Безпечна робота працівників при експлуатації обладнання з аміаком
Посадовим особам та працівникам підприємства зі зберігання продуктів харчування, яке експлуатує аміачну холодильну установку, інспектором управління інспекційної діяльності у Харківській ...