Уникання небезпечних ситуацій на роботі: на Одещині проведено технічну консультацію


Уникання небезпечних ситуацій на роботі: на Одещині проведено технічну консультацію

Впродовж технічної консультації з колективом та керівництвом ТОВ «АЛЬЯНС ХОЛДІНГ», який займається роздрібною торгівлею пальним, головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Костянтин Слабенко зазначив: якщо не дотримуватись вимог законодавства з охорони праці під час експлуатації технологічного устаткування АЗС та АГЗП, обладнання може вибухнути, що принесе травми та жертви.

Представник Держпраці надав директору та операторам підприємства технічну консультацію з приводу безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС та АГЗП, нагадав про наявність можливих ризиків при виконанні робіт підвищеної небезпеки, а також шляхи їх вирішення.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Інспектор підкреслив, що роботодавець зобов’язаний вжити технічних і організаційних заходів для запобігання вибухам, а саме:

– вибухонебезпечного середовища;

– джерел запалювання;

– застосовувати герметичне виробниче обладнання та робочу і аварійну вентиляцію;

– відводити і видаляти вибухонебезпечні суміші та ізолювати речовини, здатні їх утворити тощо.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Досвідчений фахівець ПМУ Держпраці звернув увагу на те, що для безпеки та захисту здоров’я працівників, зокрема, тих, хто працює на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання ЗІЗ, контролювати його працездатність та належний гігієнічний стан.

Під час технічної консультації обговорили положення «Вимог до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах», «Загальних правил вибухобезпеки для вибухопожежонебезпечних хімічних, нафтохімічних і нафтопереробних виробництв» (НПАОП 0.00-1.41-88), «Мінімальних вимог безпеки і охорони здоровʼя при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці». НПАОП 0.00-7.17-18.

 

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Безпека під час вантажних робіт із великоваговими вантажами
До великовагових належать вантажі, які мають масу понад 500 кг. Вантажно-розвантажувальні роботи з великоваговими й довгомірними вантажами (устаткування, металеві та залізобетонні ...
Проведення превентивно-роз’яснювальної роботи щодо недопущення аварій та нещасних випадків на виробництві
Вчора, 28 травня 2024 року, за участі першого заступника начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Потоцького ...
Про недопущення прихованого травматизму на підприємстві
В умовах аварійних відключень електроенергії посилюються ризики виробничого травматизму. Щоб уникнути загроз, роботодавцям треба: призначити відповідальну особу, що координуватиме роботу ...