Унікальний шанс для приватного бізнесу: заплановано підтримку ключових галузей промисловості України


Унікальний шанс для приватного бізнесу: заплановано підтримку ключових галузей промисловості України

Україна та Франція посилять економічне партнерство шляхом залучення французького бізнесу до реконструкції та відновлення нашої країни. Інвестори із Франції планують збільшити приватні інвестиції у ключові галузі промисловості, а Україна сприятиме співпраці компаній обох країн та розширюватиме підтримку малого та середнього бізнесу. Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки Юлії Свириденко із представниками французької асоціації підприємств MEDEF International.

«Навіть попри те, що війна ще не закінчилась, українська економіка відновила зростання. Цього року ми очікуємо зростання ВВП до 5%, а наступного – ще на 5%. Ми впевнені, що основною рушійною силою відновлення країни стане приватний сектор. Спільно з Європейським Союзом працюємо над значним планом відновлення України загальною вартістю 50 мільярдів євро, який міститиме положення про підтримку приватного бізнесу та забезпечення гарантій для інвесторів на 8 мільярдів євро. Насамперед це стосуватиметься пріоритетних галузей, таких як енергетика, транспорт і логістика, АПК, критичні матеріали, цифрові технології, переробна промисловість, зелена металургія і оборонно-промисловий комплекс. Ми запрошуємо французький бізнес до участі у відбудові України. Нині приватні інвестори мають унікальний шанс закласти основу для започаткування свого бізнесу ще до того, як країна здобуде перемогу у війні, що триває», – повідомила Юлія Свириденко.

Читайте також: Затверджено нові Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості

Джерело: Урядовий кур’єр

Передплата 2024

Матеріали до теми


Кабміном внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Уряд знову вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів ...