Україна отримала від Німеччини сонячні панелі й трансформатори для підтримки енергосектора


Україна отримала від Німеччини сонячні панелі й трансформатори для підтримки енергосектора

Україна отримала партію допомоги від німецьких партнерів у межах домовленостей, підписаних у квітні цього року у Києві Міністром енергетики України Германом Галущенком та Віцеканцлером ФРН Робертом Габеком для поглиблення Німецько-Українського енергетичного партнерства.

Вантаж допомоги містить 27 пар сонячних модулів з інверторами, 26 сучасних акумуляторних батарей EcoFlow від німецької компанії Green Planet Energy.

Відповідна допомога буде передана для потреб АТ «Миколаївобленерго».

Раніше писали: Законодавство: зміни до Тимчасового порядку відновлення електричних мереж

Ще 48 панелей потужністю до 500 Вт будуть розподілені для потреб Мереф’янської громади на Харківщині.

Також партнери передали 16 силових трансформаторів з твердою ізоляцією від компанії The Berliner Verkehrsbetriebe (BVG — найбільшої німецької компанії громадського транспорту), трансформатор, розподільні пристрої та котушки кабелю передали компанії Maaß GmbH та Energie Waldeck-Frankenberg.

Крім того, в межах Німецько-Українського енергетичного партнерства, за фінансування Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) було закуплено та доставлено в Україну 55 генераторів та 11 котушок алюмінієвого проводу.

«Сьогодні в Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах. Ми готуємося до опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж попередній. І допомога наших міжнародних партнерів у цій підготовці — дуже цінна, зокрема для сектора відновлюваних джерел. Дякуємо Німеччині за потужну підтримку», — зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Раніше писали: Про дотримання вимог Правил охорони електричних мереж

Нагадаємо, у квітні очільники профільних міністерств України та Німеччини підписали у Києві спільну Заяву про наміри, яка розширює напрямки Німецько-Українського енергетичного партнерства з акцентом на «зелене» відновлення та відбудову енергетики України.

Основною метою оновленого двостороннього співробітництва в рамках Енергетичного партнерства є надання підтримки у відновленні енергетичної інфраструктури на принципах сталості, прискорення зеленої трансформації енергосектора.

Джерело: Урядовий портал


Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері

  • зразки документів
  • моніторинг законодавства
  • роз’яснення
  • відповіді на запитання
  • досвід провідних компаній

Презентаційний номер: e.oppb.com.ua
0 (800) 219-977

Матеріали до теми