Учасники з України долучилися до навчання із медсестринства в Ірландії


Учасники з України долучилися до навчання із медсестринства в Ірландії

Міністерство охорони здоровʼя України та ДУ «Центр розвитку медсестринства» налагоджують та розвивають міжнародні звʼязки з ірландськими колегами. Днями розпочався навчальний візит представників українських закладів медичної освіти, які готують фахівців за спеціальністю 223 «Медсестринство», та закладів охорони здоровʼя різного підпорядкування до Ірландії. Участь у 5-денному навчанні беруть представники 17 установ різного підпорядкування із семи областей України.

Захід з обміну досвідом відбувається в Дубліні на запрошення факультету медсестринства та акушерства Королівського коледжу хірургів Ірландії Університету медицини та медичних наук.

 

У перший день представники факультету ознайомили учасників з роботою системи охорони здоровʼя Ірландії в порівнянні з Великою Британією та США, історією становлення та розвитку медсестринства та акушерства упродовж 25 років, розповіли про досягнення, проблемні питання та прагнення щодо удосконалення системи, а також поділилися досвідом управління та збереження кадрів, використання кадрового потенціалу на рівні країни.

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

На наступні дні заплановане знайомство з практичною складовою медичної системи Ірландії: зустріч в департаменті охорони здоровʼя та візити до медзакладів, де делегати зможуть перейняти досвід роботи ірландських колег та розповісти про свій досвід роботи, особливо під час війни.

Одним із важливих напрямів розвитку медичних сестер та акушерок Ірландії є розвиток лідерських навичок для забезпечення професійного зростання та можливості впливу на формування медичної політики. Тому основою своєї навчальної програми для представників України є знайомство з лідерською програмою факультету. Наші міжнародні партнери підкреслили, що наявність державної установи «Центр розвитку медсестринства Міністерства охорони здоровʼя України» свідчить про розуміння важливості медсестринства для сталого розвитку та стійкості медичної системи України.

Домедична допомога при термічних опіках — пам’ятка від журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

За результатами візиту очікуємо активізацію розвитку лідерства сестер медичних та братів медичних в Україні, зміни в освітніх програмах медичних закладів освіти та визнання професіоналізму та важливості медсестринських професій на всіх рівнях управління та у медичних закладах України.

 

Джерело: МОЗ

Травнева акція

Матеріали до теми


Затверджено нову редакцію Загальних положень безпеки АЕС
Держатомрегулювання затвердила зміни до Загальних положень безпеки атомних станцій. Як повідомила ДІЯРУ, нову редакцію документу затверджено Наказом Державної інспекції ядерного ...
Біозахист та біобезпека: Україна перейматиме підходи до впровадження системи «єдиного здоров’я» за британською моделлю
Профілактика інфекційних хвороб з урахуванням епідситуації та прогнозів на основі комплексного підходу — «єдине здоров’я» — передбачена Стратегією забезпечення біологічної ...
Канада візьме участь у реалізації навчальних програм у протимінній діяльності за участю жінок
Активне залучення жінок до учасників протимінної діяльності в Україні сприятиме підвищенню оперативності та ефективності цього процесу. Україна зацікавлена у підтримці ...