У столиці роботодавцям рекомендовано тестувати працівників на антитіла до коронавірусу


У столиці роботодавцям рекомендовано тестувати працівників на антитіла до коронавірусу

Власникам і керівникам торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування рекомендовано організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць. Оскільки йдеться про людей, які працюють у компаніях із великою кількістю відвідувачів. І де висока ймовірність інфікування коронавірусом», — наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19. Оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легень.

«Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Такі дослідження роблять іще у 4 комунальних медзакладах Києва. А також — у приватних клініках і державних медичних установах. Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 24,5 тисячі зразків біоматеріалу для дослідження. Показник тестування у столиці — найвищий в Україні і становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», — підкреслив Віталій Кличко.

Офіційна інформація за протоколом

За інформацією протоколу № 45 штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації рекомендовано суб’єктам господарювання ІФА-тестування необхідно для своєчасного виявлення захворювання COVID-19 та запобігання місцевої передачі захворювання.

Джерело: Офіційний портал Києва

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...