...

У школах встановлять нові двері для безпечної евакуації дітей — Мінрегіон


У школах встановлять нові двері для безпечної евакуації дітей — Мінрегіон

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить обов’язкову норму щодо встановлення в загальноосвітніх навчальних закладах спеціальних дверей з вільним відчиненням зсередини для швидкої та безперешкодної евакуації дітей у разі надзвичайних ситуацій. Відповідні зміни містяться у новому ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та розповсюджуються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків шкільних навчальних закладів.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Безпека наших дітей – те, чим не можна нехтувати. Ми переглянули протипожежні вимоги, які містилися у старому ДБН щодо шкіл, вдосконалили та доповнили їх. Зокрема, здавалося б незначна, але така важлива зміна — тепер у школах обов’язково встановлюватимуться спеціальні двері евакуаційних виходів з вільним та легким відчиненням зсередини без ключа для того, щоб діти могли швидко та безперешкодно покинути приміщення у разі надзвичайної ситуації. Це вкрай важливо», — сказав він.

Читайте також:  Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?

Парцхаладзе підкреслив, що сьогодні необхідно не тільки використовувати сучасні рішення для підвищення безпеки дітей у школах на етапі проектування, а й дотримуватися усіх норм безпосередньо під час експлуатації будівель. «Ніколи не знаєш, коли може трапитися надзвичайна ситуація і готовими до неї треба бути завжди. Жодний ДБН не надасть 100% гарантії безпеки, якщо під час експлуатації відповідні норми будуть нехтуватися: перекриватися або зачинятися аварійні виходи, особливо, у школах», — наголосив заступник міністра.

Оновлений ДБН «Будинки і споруди. Заклади освіти» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Джерело: Мінрегіон

Матеріали до теми


У Житомирі провели роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації дитячих атракціонів
Інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провів інформаційно-роз’яснювальний захід з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації дитячих атракціонів (об’єктів підвищеної ...