У Києві за порушення карантину в офісах будуть штрафувати


У Києві за порушення карантину в офісах будуть штрафувати

У Києві будуть перевіряти офіси під час локдауну — за порушення штрафи від 34 тисяч.

У Києві під час посилення з 5 квітня карантинних обмежень штрафуватимуть роботодавців за недотримання протиепідемічних правил у закритих приміщеннях, де працюють люди. Про це заявив начальник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

«Сьогодні основне завдання — зменшити мобільність населення, не допустити в організованих колективах скупчення перебування в закритих приміщеннях. Тому що ми сьогодні фіксуємо щодня антирекорд захворюваності, смертності серед людей саме в організованих колективах, які уникають протиепідемічних заходів у закритих приміщеннях», — зазначив Олег Рубан.

Як розповів Рубан, минулого тижня у Києві перевірили роботу організованих колективів, як державних, так і приватних. Виявилося, що у більшості офісів порушуються карантинні обмеження.

«На жаль, 85% колективів працювали в повному обсязі, в приміщеннях не дотримуються дистанції, режиму носіння масок. Тому ми будемо штрафувати таких роботодавців мінімум на 34 тисячі гривень», — додав він.

Рубан зазначив, що у разі виявлення порушень на місце будуть направляти правоохоронців.

Нагадаємо, з 5 квітня карантин у Києві було посилено. Влада міста вирішила закрити всі школи та дитсадки. Крім того, у Києві з 5 квітня проїзд у транспорті буде тільки за спецперепустками. За перепустками працюватиме навіть метро.

Джерело: РБК-Україна

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...