Стався нещасний випадок на виробництві: які дії потерпілого


Стався нещасний випадок на виробництві: які дії потерпілого

ЗАПИТАННЯ

Куди потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві подати заяву для отримання предметів особистої гігієни? Чи можна написати заяву в довільній формі?

 

ВІДПОВІДЬ

Щомісячна грошова компенсація на придбання предметів та засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів, а також засобів догляду, продуктів харчування, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності належить до соціальної послуги натуральної допомоги, яка надається потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві.

Тобто Пенсійний фонд України не забезпечує постраждалих власне предметами особистої гігієни, а надає кошти на їх придбання.

 

У разі виникнення потреби в соціальній послузі натуральної допомоги (зокрема, й коли є потреба в отриманні предметів та засобів особистої гігієни), якщо ця потреба визначена висновком медичного закладу (ЛКК, МСЕК та ін.) потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві або його законному представнику потрібно звернутися із заявою встановленої форми до територіального органу Пенсійного фонду України.

Читайте також: Приховувати нещасні випадки на виробництві заборонено

Потребу потерпілого оцінює соціальний працівник / соціальний менеджер / фахівець із соціальної роботи.

 

Форма заяви про надання соціальної послуги натуральної допомоги наведена в Додатку 1-1 до Порядку організації надання деяких соціальних та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 року № 438.

Читайте також: Перша допомога при хімічних опіках

Джерело: ПФУ


ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій

Спецвипуск № 1, 2023

  • Як діяти в разі виникнення забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • Як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття
  • Багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя

Замовити

(067) 317-58-86

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...
Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...