Стан енергосистеми 19 лютого 2024 року


Стан енергосистеми 19 лютого 2024 року

Стан енергосистеми 19 лютого 2024 року - Фото 1

Укренерго повідомляє, що енергосистема працює стабільно, дефіцит не прогнозується. Споживання дещо зросло через похолодання. Через бойові дії та з інших причин на ранок знеструмлено 365 населених пунктів.

 

СПОЖИВАННЯ
Споживання вчора, 18 лютого, у неділю зросло порівняно з попереднім недільним днем – 11 лютого. Добовий максимум споживання 18 лютого був зафіксований близько 18:30. Його рівень був на 3 % вище, ніж 11 лютого. Причина – зниження температури (1,3 °C 18 лютого проти 6 °C 11 лютого).
Сьогодні, 19 лютого, станом на 09:30 рівень споживання електроенергії на 0,4 % нижчий за відповідний показник попереднього робочого дня 16 лютого.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

 

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.
Сонячна погода сприяє роботі електростанцій на ВДЕ.

 

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ
Експорт сьогодні здійснюється протягом доби в Словаччину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 4 026 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 370 МВт.
Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години з Словаччини, Польщі, Румунії, а також в денні та вечірні години з Молдови. Загальний обсяг 1 997 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 581 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

МЕРЕЖІ УКРЕНЕРГО ТА ОБЛЕНЕРГО
Загальна пропускна здатність високовольтних мереж «Укренерго» достатня для покриття наявного попиту.
Через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 365 населених пунктів. На Сумщині через артобстріл з боку кордону з рф знеструмлено 16 населених пунктів, 2465 споживачів. На Харківщині через нічні артобстріли пошкоджено обладнання підстанції обленерго, є нові знеструмлення. Також є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій області.
З технічних причин в Сумській області знеструмлено частково 1 населений пункт, тривають ремонтні роботи.

Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Укренерго

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Рекомендації, як зменшити ризики виникнення теплового стресу на робочому місці
Контролюйте температуру за допомогою інженерних рішень, наприклад: змініть виробничі процеси, де це можливо; використовуйте вентилятори або кондиціонери; використовуйте фізичні бар’єри, ...
Забезпечення працівників ЗІЗ в умовах нагрівного мікроклімату
В разі неможливості забезпечити технічними засобами допустимі гігієнічні нормативи опромінення на робочих місцях, використовуються засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – спецодяг, ...