Соціальна адаптація ветеранів, ветеранок та членів їх родин


Соціальна адаптація ветеранів, ветеранок та членів їх родин

Міністерство соціальної політики працює над тим, щоб створювати нові сервіси та програми підтримки для захисників, захисниць і їхніх родин. Однією з послуг, яка пройшла пілотування відносно недавно та над якою працювали понад рік, стала послуга “Соціальна адаптація ветеранів, ветеранок та членів їх родин”. Нещодавно Міністерство юстиції затвердило стандарт цієї послуги та протокол її надання.

“Послуга соціальної адаптації дуже важлива, крім того вона містить сімейний компонент. Коли ми почали пілотувати цю послугу, то деякі заступники голів обласних адміністрацій, до яких ми звернулися, скептично поставилися до цієї ініціативи. Проте, коли ми побачили результати, як змінюються родини, як налаштовуються по-іншому на подальше життя в громаді, то ставлення до послуги змінилось і багато хто підтримує цю програму”, – про це заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва розповіла під час запуску нового ветеранського проєкту «Спілкуй. Ветеран».

Читайте також: Послуги з ментального здоровʼя: затверджено план заходів на 2024 – 2026 роки

Після пілотування у Полтавській, Черкаській та Вінницькій областях, послугу наразі поширено і на Хмельницьку область. До фінансування послуги також долучилась  програма розвитку ООН, яка організувала конкурс на обрання регіонів, де цю послугу буде впроваджено. Очікується, що завдяки фінансуванню ПРООН в Україні, програма стане доступною ще в шести регіонах.

 

“Соціальна адаптація ветеранів, ветеранок та членів їх родин” передбачає два етапи

Перший етап — реалізація заходів програми соціального відновлення

Другий етап — індивідуальна адаптація.

Перший етап соціальної послуги проходить на базі рекреаційного закладу, де ветеран, ветеранка та члени їхніх родин відвідують групові та індивідуальні заходи.

Зі всією родиною працює команда фахівців, щоб напрацювати подальший план переходу до цивільного життя згідно з потребами та проблем родини. Також протягом тижня родина відновлює фізичне та ментальне здоров’я.

Другий етап — це соціальна адаптація, який проходить у громаді.

Міністерство соціальної політики закликає громади долучитися до надання послуги “Соціальна адаптація ветеранів, ветеранок та членів їх родин”.

Читайте також: Нові законопроєкти про захист здоров’я та життя працівника на роботі

Джерело: Мінсоцполітики


АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України

Процедура аудиту необхідна насамперед керівникові компанії, щоб:

✔ знати реальний стан справ на підприємстві щодо питань з ОП;

✔ виявити слабкі сторони системи охорони праці;

✔ підготуватися до перевірки контролюючих органів;

✔ запобігти ризикам та зберегти життя і здоров’я працівників.

0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Про підготовку котелень до можливості використання альтернативних джерел електро- та теплопостачання: візит представників Держпраці у Фастові
Головні державні інспектори відділу з питань безпеки праці західного напрямку управління інспекційної діяльності у Київській області Центрального міжрегіонального управління Державної ...