Щодо функціонування маркшейдерської служби


Щодо функціонування маркшейдерської служби

Маркшейдерська служба – це функціональний, структурний підрозділ гірничодобувного підприємства. Гірничі підприємства мають утворити маркшейдерську службу, укомплектовану необхідними спеціалістами та робітниками, забезпечити спеціально обладнаними приміщеннями, інструментами, приладами, матеріалами та засобами обробки інформації і тиражування маркшейдерських документів.

Маркшейдерська служба гірничого підприємства повинна вести журнал обліку стану маркшейдерської опорної геодезичної мережі в довільній формі та картограму відповідності топографічних планів дійсному стану місцевості. Усі маркшейдерські роботи повинні виконуватися під контролем відповідальної особи, на яку покладено обов’язки здійснення контролю за безпечним виконанням робіт, чи відповідального працівника за її дорученням.

Раніше писали: Основні вимоги виконання маркшейдерських робіт

Інструменти і прилади, що використовуються під час виконання вимірювань, досліджують і перевіряють з метою встановлення їх придатності для виконання робіт з дотриманням вимог інструкцій з експлуатації інструментів і приладів.

Контроль за своєчасним виконанням і якістю маркшейдерських робіт покладається на головного (старшого) маркшейдера гірничого підприємства, яке отримало гірничий відвід на користування надрами з відповідною метою в межах визначеної ділянки надр.

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для фіксування інструктажів
Замовити: 0 (800) 219-977

Наголосили, що маркшейдерські роботи повинні виконуватися з дотриманням нормативних актів з безпеки топографо-геодезичних робіт, а також нормативних актів з безпеки та охорони праці під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин.

Джерело: Державна служба України з питань праці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86 
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Чи потрібно подавати повідомлення до територіальних органів ДПС про прийняття учня на виробничу практику
Для проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів (далі – ПТНЗ) ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та ...
Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ДП «НДІпроєктреконструкція» розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи. ...