Щодо безпечності продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту засобів індивідуального захисту


Щодо безпечності продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту засобів індивідуального захисту

Відповідно до пункту 30 Технічного регламенту, перед наданням засобів індивідуального захисту (далі — ЗІЗ) на ринку України розповсюджувачі перевіряють на цих засобах наявність:

  • знака відповідності (засвідчує відповідність маркованої ним продукції вимогам технічних регламентів, які на неї поширюються);
  • необхідних документів (у тому числі декларації про відповідність);
  • інструкцій та інформації, визначеної пунктом 9 додатку II цього Технічного регламенту (щодо комфорту, ефективності, легкості, міцності), що складені державною мовою, а в разі їх складення іншою мовою перекладаються державною мовою.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Ідентифікація субʼєктів господарювання проводиться відповідно до пункту 36 Технічного регламенту.

Субʼєкти господарювання повинні надавати органам державного ринкового нагляду за їх запитами інформацію, що дає змогу ідентифікувати:

  • субʼєкта господарювання, який поставив їм ЗІЗ;
  • субʼєкта господарювання, якому вони поставили ЗІЗ.

Субʼєкти господарювання надають інформацію, визначену в цьому пункті протягом 10 років після того, як їм було поставлено ЗІЗ, та 10 років після того, як вони поставили ЗІЗ.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
(067) 317-58-86 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», Держпраці припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану, проте, вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, та вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації  загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці.

Джерело: Управління Держпраці


АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України

Процедура аудиту необхідна насамперед керівникові компанії, щоб:

✔ знати реальний стан справ на підприємстві щодо питань з ОП;

✔ виявити слабкі сторони системи охорони праці;

✔ підготуватися до перевірки контролюючих органів;

✔ запобігти ризикам та зберегти життя і здоров’я працівників.

0 (800) 219-977(067) 317-58-86 
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...
Деякі вимоги безпеки електродугового зварювання: використовуйте ЗІЗ
Електродугове зварювання використовується в багатьох галузях промисловості, адже воно дозволяє ефективно з’єднувати деталі. Проте під час зварювання металів за допомогою ...
Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...