Інспектори відділу ринкового нагляду провели консультативний захід з розповсюджувачами нехарчової продукції щодо вимог надання ЗІЗ на ринку України відповідно до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).
Посадовці розповіли про маркування, що супроводжує нехарчову продукцію, а саме знак технічного регламенту, що має форму трилисника із незамкненим колом.
На ЗІЗ ІІІ категорії поряд зі знаком відповідності зазначають ідентифікаційний номер органу з оцінки відповідності, що був залучений до визначеної процедури.
До знаку відповідності, та у разі можливості, ідентифікаційного номера призначеного органу можна додавати піктограму або інше маркування, яке вказує на ризик, для захисту від якого ЗІЗ призначений.
Інспектори наголосили, що маркування наноситься до введення в обіг ЗІЗ та має бути видимим, незмивним і розбірливим.
Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»
Про ЗІЗ ІІІ категорії
Нагадаємо, що до ЗІЗ ІІІ категорії відносять винятково ризики, що можуть мати дуже серйозні наслідки, такі як смерть або незворотну шкоду здоров’ю, пов’язані з такими чинниками:
- речовини та суміші, що є небезпечними для здоров’я;
- атмосфера з дефіцитом кисню;
- шкідливі біологічні агенти;
- шкідливий шум;
- вогнепальні чи ножові поранення;
- струмені високого тиску;
- порізи від ручних бензопилок;
- утоплення;
- ураження електричним струмом та робота під електричною напругою;
- падіння з висоти;
- середовища з низькою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря — 50 °C або менше;
- середовища з високою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря щонайменше 100 °C;
- іонізуюче випромінювання.
Читайте також:
- Забезпечення чіткого маркування й технічних характеристик засобів індивідуального захисту
- Засоби індивідуального захисту мають бути зручними та ефективними
- Про забезпечення та використання засобів індивідуального захисту
Джерело: Управління Держпраці
- про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
- як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
- про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
- як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.
Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977