Щодо безпечності нехарчової продукції


Щодо безпечності нехарчової продукції

Інспектори відділу ринкового нагляду провели консультативний захід з розповсюджувачами нехарчової продукції щодо вимог надання ЗІЗ на ринку України відповідно до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).

Посадовці розповіли про маркування, що супроводжує нехарчову продукцію, а саме знак технічного регламенту, що має форму трилисника із незамкненим колом.

На ЗІЗ ІІІ категорії поряд зі знаком відповідності зазначають ідентифікаційний номер органу з оцінки відповідності, що був залучений до визначеної процедури.

До знаку відповідності, та у разі можливості, ідентифікаційного номера призначеного органу можна додавати піктограму або інше маркування, яке вказує на ризик, для захисту від якого ЗІЗ призначений.

 

Інспектори наголосили, що маркування наноситься до введення в обіг ЗІЗ та має бути видимим, незмивним і розбірливим.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Про ЗІЗ ІІІ категорії

Нагадаємо, що до ЗІЗ ІІІ категорії відносять винятково ризики, що можуть мати дуже серйозні наслідки, такі як смерть або незворотну шкоду здоров’ю, пов’язані з такими чинниками:

  • речовини та суміші, що є небезпечними для здоров’я;
  • атмосфера з дефіцитом кисню;
  • шкідливі біологічні агенти;
  • шкідливий шум;
  • вогнепальні чи ножові поранення;
  • струмені високого тиску;
  • порізи від ручних бензопилок;
  • утоплення;
  • ураження електричним струмом та робота під електричною напругою;
  • падіння з висоти;
  • середовища з низькою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря — 50 °C або менше;
  • середовища з високою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря щонайменше 100 °C;
  • іонізуюче випромінювання.

Читайте також:

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Ринковий нагляд: інформаційно-роз’яснювальна робота серед користувачів (споживачів) нехарчової продукції
Головний державний інспектор відділу ринкового нагляду провела онлайн-заходи у вигляді інформаційно-роз’яснювальної роботи з деякими суб’єктами господарювання для підвищення обізнаності споживачів ...
Деякі вимоги безпеки електродугового зварювання: використовуйте ЗІЗ
Електродугове зварювання використовується в багатьох галузях промисловості, адже воно дозволяє ефективно з’єднувати деталі. Проте під час зварювання металів за допомогою ...
Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...