Щодо безпечності нехарчової продукції


Щодо безпечності нехарчової продукції

Інспектори відділу ринкового нагляду провели консультативний захід з розповсюджувачами нехарчової продукції щодо вимог надання ЗІЗ на ринку України відповідно до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту (ЗІЗ).

Посадовці розповіли про маркування, що супроводжує нехарчову продукцію, а саме знак технічного регламенту, що має форму трилисника із незамкненим колом.

На ЗІЗ ІІІ категорії поряд зі знаком відповідності зазначають ідентифікаційний номер органу з оцінки відповідності, що був залучений до визначеної процедури.

До знаку відповідності, та у разі можливості, ідентифікаційного номера призначеного органу можна додавати піктограму або інше маркування, яке вказує на ризик, для захисту від якого ЗІЗ призначений.

 

Інспектори наголосили, що маркування наноситься до введення в обіг ЗІЗ та має бути видимим, незмивним і розбірливим.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Про ЗІЗ ІІІ категорії

Нагадаємо, що до ЗІЗ ІІІ категорії відносять винятково ризики, що можуть мати дуже серйозні наслідки, такі як смерть або незворотну шкоду здоров’ю, пов’язані з такими чинниками:

  • речовини та суміші, що є небезпечними для здоров’я;
  • атмосфера з дефіцитом кисню;
  • шкідливі біологічні агенти;
  • шкідливий шум;
  • вогнепальні чи ножові поранення;
  • струмені високого тиску;
  • порізи від ручних бензопилок;
  • утоплення;
  • ураження електричним струмом та робота під електричною напругою;
  • падіння з висоти;
  • середовища з низькою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря — 50 °C або менше;
  • середовища з високою температурою, вплив яких зіставний з середовищами з температурою повітря щонайменше 100 °C;
  • іонізуюче випромінювання.

Читайте також:

Джерело: Управління Держпраці


«Атестація робочих місць — на відповідність НПА з охорони праці + практичний кейс, як визначити на яких робочих місцях і як проводити таку атестацію, щоб уникнути штрафів»

  • про правове регулювання проведення атестації робочих місць за умовами праці;
  • як визначити які робочі місця слід атестувати за умовами праці — з чого почати та як організувати;
  • про вивчення факторів виробничого середовища і трудового процесу;
  • як складати карти технологічних процесів та обладнання (устаткування), що генерують шкідливі та небезпечні виробничі фактори й виконувати оцінку технічного стану виробничого обладнання.

Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


За чий рахунок працівники забезпечуються ЗІЗ?
Для забезпечення безпеки та захисту здоров’я працівників роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання (забезпечення працездатності ...
Технічний регламент безпеки машин: вимоги, стандарти та рекомендації
Ринковий нагляд – це комплекс заходів, спрямованих на забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам безпеки. В Україні органами ринкового нагляду є ...
Які вимоги до забезпечення засобами індивідуального захисту працівників житлово-комунального господарства
Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) відповідно до нормативно-правових актів з ...