Робота комісії з приймання в експлуатацію підготовчої виробки


Робота комісії з приймання в експлуатацію підготовчої виробки

На підставі листа ТОВ «Шахтобудівельна компанія», начальником спеціалізованого відділу геолого-маркшейдерського нагляду, реструктуризації та шахтного будівництва управління гірничого нагляду Олегом Ліщенком, 29 вересня 2023 року взято участь у роботі комісії з приймання в експлуатацію підготовчої виробки – конвеєрний хідник №1 центральної панелі блока 11 (від устя до погруддя вибою).

Створення належних безпечних умов праці у вугільній галузі є завданням державного рівня. Для вугільної промисловості, як для підприємств підвищеної небезпеки, найважливішим є запобігання виробничому травматизму, професійним захворюванням, аварійним ситуаціям та аваріям. Керівники підприємства під особисту відповідальність мають створити безпечні умови на кожному робочому місці.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Також у ході участі в роботі комісії з приймання в експлуатацію підготовчого вибою було проведено технічну консультацію на робочому місці для працівників підготовчої виробки – конвеєрний хідник №1 центральної панелі блока 11.

В ході технічної консультації розглянули питання:

  • безпека під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються.
  • неухильне дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у підготовчої виробки – конвеєрний хідник №1 центральної панелі блока 11 (від устя до погруддя вибою).

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Для довідок: 067-317-5886E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Особливу увагу приділили саме попередженню випадків прихованого травматизму.

Сьогодні на значній території Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. Проте навіть в таких умовах країна залишається правовою державою, де законодавством не допускається послаблень чи порушень конституційних норм і прав людини на безпечні і здорові умови праці.

 

Статтею 3 Конституції України передбачено, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
067-317-5886

Статтею 4 Закону України «Про охорону праці» передбачено, що державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням та базується на принципах пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці, соціального захисту працівників, повного відшкодування шкоди особам, які потерпіли від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Проте, на жаль, зберігаються ризики виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на виробництві. І є випадки, коли роботодавець приховує факт настання нещасного випадку. Прихованим нещасним випадком на виробництві вважається той, про який роботодавець, потерпілий або працівник, який його виявив, не повідомив у встановлений строк відповідним органам та установам, та/або нещасний випадок, розслідування якого не проведено.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
067-317-5886 • podpiska@mediapro.com.ua

Чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, про нещасний випадок на виробництві, а саме – накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, і на фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приховуючи настання нещасного випадку, не проводячи розслідування нещасного випадку, створюється загроза повторення нещасного випадку, таким чином роботодавець наражає своїх працівників на небезпеку на робочому місті, чим порушує їх конституційне право на належні, безпечні і здорові умови праці. А також законного відшкодування шкоди особам, які потерпіли від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Джерело: Управління Держпраці


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

(067) 317-58-86

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...