Проведено робочу зустріч з працівниками дистанції електропостачання


Проведено робочу зустріч з працівниками дистанції електропостачання

З метою здійснення ефективної профілактичної роботи, створення безпечних умов праці на піднаглядових підприємствах головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці Північно-Східного регіону управління інспекційної діяльності у Харківській області проведено робочу зустріч з працівниками дистанції електропостачання.

Надано консультації щодо безпечної експлуатації автономних електростанцій. Вказано, що до оперативного обслуговування електроустановок допускаються працівники, які знають оперативні схеми, посадові й експлуатаційні інструкції, інструкції з охорони праці, особливості обладнання і пройшли навчання, дублювання та перевірку знань Правил безпечної експлуатації  електроустановок споживачів та ПТЕ.

Читайте також: Безпекові особливості виконання робіт у разі припинення електропостачання: методичні рекомендації

Оперативні працівники, які обслуговують електроустановки одноосібно, та ті старші в зміні чи бригаді оперативні працівники, за якими закріплені електроустановки, повинні мати групу з електробезпеки IV в електроустановках напругою понад 1000 В і III – в електроустановках напругою до 1000 В.

Читайте також: Інформація про заходи щодо мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків, проведені у січні 2024 року

Джерело: Управління Держпраці

Передплата 2024

Матеріали до теми


Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку
Лікар відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності, в межах своїх повноважень інформує щодо ...