Інформація про заходи щодо мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків, проведені у січні 2024 року


Інформація про заходи щодо мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків, проведені у січні 2024 року

З метою створення безпечних і безаварійних умов праці під час експлуатації ескалаторів та мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану в Україні у КП “Дніпровський метрополітен” ДМР, Державна служба України з питань праці та її територіальні органи продовжують виконувати свої повноваження в частині надання консультацій і роз’яснень працівникам та роботодавцям щодо забезпечення дотримання вимог чинного законодавства.

З дотриманням вимог правил безпеки, які надходять від центральної і місцевої влади в даних умовах, фахівцями відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжується проведення превентивних заходів з наданням консультацій працівникам та роботодавцям.

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: 067-317-5886

Під час проведення превентивних заходів розглядаються питання забезпечення виконання заходів, які передбачені в ПЛАС та їх ефективного використання у разі виникнення надзвичайних ситуацій, рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій.

Також розглянутий порядок оповіщення працівників про аварійне відключення та відновлення електропостачання, дії працівників під час проведення протиаварійних тренувань на випадок відключення електропостачання. Укомплектованість відповідними засобами аварійних бригад, а також їх готовність до ліквідації можливих аварійних ситуацій. Організація безпечної евакуації людей у разі відключення електроенергії.

Також розглянуті питання безпечного виконання робіт при знаходженні людей в метрополітені під час повітряної тривоги.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: 067-317-5886

Узгоджена необхідність особистого підтримання зв’язку з керівниками та фахівцями Головного управління з питань отримання консультацій щодо безпеки виконання робіт, та надання відповідних інформацій про стан охорони праці на підпорядкованих їм підрозділах, та надання при необхідності відповідної інформації з вказаних питань.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
067-317-5886 • Email: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Навчання із запобігання нещасним випадкам шляхом моделювання подій, що їх спричинили
З метою попередження та недопущення випадків виробничого травматизму посадовці управління інспекційної діяльності у Харківській області разом з фахівцями служби охорони ...
Щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій: рекомендації для роботодавців
Під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, або робіт, пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком, нормативно – правовими ...
До Всесвітнього дня охорони праці Держпраці проведено захід з метою недопущення виробничого травматизму
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області спільно з медиками КП «Волинський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ...