Про правила безпечної експлуатації торговельно-технологічного обладнання


Про правила безпечної експлуатації торговельно-технологічного обладнання

Інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели у Житомирі семінар для працівників сфери торгівлі щодо безпечної експлуатації торговельно-технологічного обладнання, зокрема холодильного устаткування.

Фахівці зазначили, що до експлуатації торгового холодильного устаткування допускаються робітники, які пройшли навчання за програмою технічного мінімуму та інструктаж на робочому місці.

Відповідальність за технічний стан і правильну експлуатацію цього устаткування несе особа, призначена керівником підприємства. Монтаж, пуск, технічне обслуговування і ремонт його здійснюють спеціалізовані ремонтно-монтажні підприємства. 

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для фіксування інструктажів
Замовити: 0 (800) 219-977

Наголошено, що вбудовані в торгове устаткування агрегати повинні працювати тільки за наявності закритих знімних огорож, а не вбудовані – встановлюють на міцній основі, яка позбавляє вібрації, за торговим залом, в суміжному чи підвальному приміщенні (у разі, коли немає такої можливості, агрегат встановлюють біля охолоджуваного об’єкта). Невбудований агрегат повинен бути огородженим.

Не можна встановлювати агрегати у вузьких проходах, на сходах, під сходами, в теплових шлюзах (тамбурах), на земляних підлогах.

Оптимальний і безпечний режим роботи торгового холодильного устаткування забезпечують прилади автоматики.

Суб’єкт господарювання зобов’язаний завести на кожен вид устаткування експлуатаційний журнал, а у разі виникнення аварій або технічних неполадок холодильну установку потрібно вимкнути і викликати механіка.

Джерело: Державна служба України з питань праці


Документи спеціаліста з пожежної безпеки

  • Приклади основних наказів з питань пожежної безпеки
  • Приклади інструкцій для приміщень об’єкта
  • Журнали реєстрації та обліку
  • Зразок оформлення плану евакуації на випадок пожежі

Придбати

(063) 590-97-54 

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Вимоги безпеки під час підготовки до опалювального сезону в навчальних закладах
Для попередження виробничого травматизму під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, слід дотримуватися певних правил. Насамперед слід керуватися основними ...
Охорона праці і промислова безпека під час роботи в хімічних лабораторіях: інфографіка
Від редакції «Охорона праці і пожежна безпека»: Токсичні речовини можуть потрапити в організм постраждалих через: 1) шлунково-кишковий тракт: при вживанні їжі ...
Порядок дій в разі настання аварійної ситуації: тренінг від Держпраці
Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели тренінг для представників аварійної та диспетчерської служби одного із підприємств Хмельниччини. Під час заходу ...
Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...