Про охорону праці на підприємстві


Про охорону праці на підприємстві

Попередження випадків прихованого травматизму

Чинний Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337 (далі Порядок), доповнено новим розділом «Процедура розслідування нещасних випадків в умовах дії режиму воєнного (надзвичайного) стану».

Неприпустимі випадки, коли роботодавець приховує факт настання нещасного випадку. Мотивацією для такого вчинку здебільшого є необізнаність із вимогами Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Як системна профілактика виробничого травматизму збереже ваше здоров’я та кошти — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Безпека під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання (котельня)

Пунктом 3.9 розділу V глави 3 «Правил безпеки систем газопостачання», що затверджені наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 № 285 (далі — Правила № 285), передбачено, що всі газопроводи і установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки, що зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

Технічне обслуговування необхідно здійснювати не рідше ніж один раз на місяць, а поточний ремонт – не рідше ніж один раз на 12 місяців.

Перевірку і прочищення газоходів і димових труб необхідно здійснювати одночасно з поточним ремонтом печей, котлів та іншого обладнання, а також після кожного випадку порушення тяги, але не рідше ніж один раз на рік (до початку опалювального сезону).

Безпечна експлуатація обладнання, що працює під тиском — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Підготовка Акта готовності до роботи обладнання сезонної дії

Пуск природного газу на об’єкти газоспоживання повинен виконуватися тільки за умови Акта оформленого в повному обсязі і достовірності доданих до них підтверджуючих документів, відповідно до вимог п. 3.28 розділу V глави 3 Правил № 285.

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Сонячні електростанції та шкідливий вплив магнітного поля на здоров’я людини: як подбати про безпеку своїх працівників
ТЕЗИ У чому полягає небезпека негативного впливу електромагнітного поля на організм людини Особливості роботи сонячних електростанцій та їхні джерела штучного ...