Безпечна експлуатація компресорних установок


Безпечна експлуатація компресорних установок

Робота компресорного обладнання пов’язана із наявністю рухомих частин, високого тиску, можливістю створення вибухонебезпечних сумішей. Надзвичайно небезпечно підвищення температури і тиску вище допустимих значень.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

На кожну компресорну установку має бути інструкція з безпечного обслуговування, а до роботи з обслуговування компресорних установок, допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, спеціальне навчання і мають посвідчення на право обслуговування.

Наказом керівника підприємства призначається особа, відповідальна за правильну і безпечну експлуатацію компресорних установок.

 

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
067-317-5886

Не дозволяється розташування компресорів в приміщеннях, суміжних з вибухонебезпечними і хімічними виробництвами, які викликають корозію обладнання і шкідливо впливають на організм людини.

Проходи в компресорній повинні бути вільними та забезпечувати можливість монтажу і обслуговування. Підлога має бути рівною, неслизькою, мастилостійкою, а вікна і двері відчинятися назовні. Компресорна обладнується ефективною вентиляцією і достатнім освітленням. Вхід у компресорну стороннім особам заборонено.

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
067-317-5886 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


Письмова консультація з охорони праці і пожежної безпеки

  • Потребуєте письмової відповіді на запитання?
  • Складно точно передати відповідь колегам і керівництву усно?
  • Бажаєте додати своїй точці зору експертності?

Замовляйте розгорнуту письмову консультацію

(067) 317-58-86

E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...