Про нову систему для контролю енергоринку


Про нову систему для контролю енергоринку

В Україні створять нову систему для контролю енергоринку. Кабінет Міністрів ухвалив підписане технічне завдання на розробку інформаційної системи для забезпечення виконання функцій НКРЕКП. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Затверджене технічне завдання на розробку інформаційної системи для НКРЕКП дозволить створити платформу, яка зможе взаємодіяти із системами ринкових операторів, платформами інсайдерської інформації та адміністраторами даних, а також виявляти ознаки зловживань.

 

Раніше писали: Опосвідчення стану безпеки електроустановок

«Технічне завдання є частиною індикатору стосовно регламенту REMIT – набору європейських правил та практик, який спрямований на попередження зловживань на оптових енергетичних ринках і передбачає відповідальність за маніпуляції учасників на них», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Охорона праці: правила експлуатації електроустановок

Бекграунд. НКРЕКП вирішила розслідувати діяльність на оптовому енергоринку за зверненням «Оператора ГТС». Зазначається, що «Оператор ГТС» листом від 9 квітня 2024 року повідомив регулятора про можливе зловживання на оптовому енергетичному ринку. Згідно з повідомленням, йдеться про учасника оптового енергетичного ринку, який у період з 1 до 4 квітня 2024 року здійснював операції з оптовими енергетичними продуктами без реєстрації як учасник оптового енергетичного ринку.

Джерело: MIND.UA

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми


Роль комунікації між наглядовими органами та підприємцями щодо забезпеченні безпеки продукції
Комунікація між органами ринкового нагляду та суб’єктами господарювання є важливим елементом забезпечення відповідності продукції встановленим стандартам і вимогам безпеки. Ефективна ...
Держенергонаглядом перевірено готовність теплових господарств до роботи в опалювальний період
Наразі фахівці територіальних органів Держенергонагляду, за зверненнями суб’єктів господарювання, оцінили стан готовності до роботи в осінньо-зимовий період понад тисячі енергетичних ...