Похолодання не вплинуло на стабільність роботи енергосистеми


Похолодання не вплинуло на стабільність роботи енергосистеми

Нещодавнє похолодання не позначилось на роботі енергетичної системи України. Завдяки ефективній роботі енергетиків баланс в енергосистемі зберігається. Про це зазначив т.в.о. голови Держенергонагляду Анатолій Замулко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Якщо зниження середньодобової температури відбуватиметься плавно, а також за умови, що не буде ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури, планових відключень найближчим часом не очікуємо», – зазначив він.

Щодо підготовки до осінньо-зимового періоду Анатолій Замулко наголосив, що і для енергетиків, і для влади всіх рівнів наразі важливо підсилити та належно підготувати енергосистему до роботи взимку, щоб забезпечити стабільну роботу критичної інфраструктури.

Читайте також: Куди рухається сонячна енергетика в Україні та світі. Які можливості в цій сфері існують для бізнесу

«В областях уже сформовано переліки об’єктів критичної інфраструктури, що першочергово повинні забезпечуватись електроенергією. Там, де надійну подачу електроенергії неможливо гарантувати, встановлюються альтернативні джерела енергії. Також відбувається розбудова розподіленої генерації. Підготовчий процес дуже активний. До нього залучені всі відповідальні сторони, зокрема Держенергонагляд», – наголосив він.

 

Раніше писали: Держенергонаглядом перевірено готовність теплових господарств до роботи в опалювальний період

Джерело: Урядовий портал

Охорона праці і пожежна безпека. Друкований журнал. Передплата – 2025

Матеріали до теми