Патрульні з радарами TruCam почали штрафувати водіїв


Патрульні з радарами TruCam почали штрафувати водіїв

У вівторок, 16 жовтня, патрульні поліцейські, які стежать за швидкістю руху на дорогах за допомогою радарів TruCam, почали штрафувати водіїв за порушення.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький ввечері в понеділок на своїй сторінці у Facebook.

“Пілотний режим з контролю швидкості закінчується сьогодні. Вже завтра (16.10.2018) ми не обмежимося профілактичною бесідою і попередженням про підвищену небезпеку цього правопорушення. Уже завтра патрульні поліцейські почнуть притягати до відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху”, – написав Білошицький.

Він нагадав, що штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год складе 255 гривень, більш ніж на 50 км/год – 510 гривень.

Фото: Патрульна поліція 

Нагадаємо, що 8 жовтня на українських автодорогах включили перші камери фіксації перевищення швидкості. Патрульні з радарами стоятимуть на небезпечних ділянках доріг міжнародного значення і в містах з високим рівнем ДТП. У перший тиждень TruCam використовувалися в пілотному режимі для профілактики і штрафи виписувалися, щоб водії звикли до нововведення.

Вперше радари TruCam в Україні почали використовувати ще у 2011 році. Проте 3 жовтня 2018 року Кабмін видав постанову про запровадження більш сучасних засобів фіксації порушень на дорогах в автоматичному режимі.

Джерело: korrespondent.net

 

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...