Організація газонебезпечних робіт: проведено технічну консультацію від Держпраці на Одещині


Організація газонебезпечних робіт: проведено технічну консультацію від Держпраці на Одещині

Посадовець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олег Тіщенко провів тематичний тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці з керівництвом та працівниками ТОВ “Агенція Трайтон сервіс Україна”. Темою тренінгу стала організація газонебезпечних робіт, пов’язаних з виконанням вибухопожежонебезпечних технологічних процесів зі зливу-наливу нафтопродуктів.

Перед проведенням заходу фахівець управління поінформував учасників тренінгу про загальні вимоги «Типової інструкції з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт» НПАОП 0.00-5.11-85, «Вимоги до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах» НПАОП 0.00-7.12-13.

Читайте також: Про газонебезпечні роботи в замкненому просторі

Слід звертати на такі фактори:

– характер роботи, вимоги до працівників, які залучені до виконання газонебезпечних робіт, пов’язаних з виконанням вибухопожежонебезпечних технологічних процесів по зливу-наливу нафтопродуктів;
– вимоги до документації, що стосується газонебезпечних робіт;
– особливості і вплив повітряного середовища на працівників у межах робочої зони;
– основні види небезпек у межах робочої зони виконання газонебезпечних робіт.

Інспектор оцінив якість наявних виробничих інструкцій, технологічних карт, технологічних регламентів, схем. Під час тренінгу фахівець Держпраці розповів про проведення газонебезпечних робіт питання щодо заходів безпеки, уточнював їх дії під час проведення робіт, проаналізував якість проведення цільового інструктажу, правильність складання наряд-допуску, оформлення інших документів; проаналізував існуючі небезпеки та ризики на робочому місці.

Разом з керівником робіт оцінив достатність заходів безпеки, передбачених нарядом-допуском; провів опитування працівників про необхідні дії при імітації виникнення небезпечних ситуацій тощо.

Читайте також: На які групи підрозділяють газонебезпечні роботи і доречний одяг для газівників

У фінальній частині тренінгу фахівець управління поінформував учасників тренінгу про можливі шляхи удосконалення організації та виконання газонебезпечних робіт, дав загальну оцінку якості та повноті проведеного тренінгу з підбиттям підсумків про готовність допуску бригади для безпечного виконання робіт.

Джерело: Управління Держпраці


Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Порядок дій в разі настання аварійної ситуації: тренінг від Держпраці
Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели тренінг для представників аварійної та диспетчерської служби одного із підприємств Хмельниччини. Під час заходу ...
Дискусійні питання щодо проведення інструктажів з питань охорони праці
Порядок проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці визначає «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з ...
Безпека праці на сільськогосподарському підприємстві: ключові вимоги під час годівлі ВРХ
Основні вимоги організації безпечної праці при годівлі великої рогатої худоби До основних вимог безпеки належать такі: – до обслуговування ВРХ ...