Охорона праці в темний час доби


Охорона праці в темний час доби

Охорона праці в темний час доби потребує особливої уваги, оскільки працівники стикаються з підвищеним ризиком через знижену видимість та природну втому, що виникає внаслідок порушення циркадних ритмів. Основні проблеми пов’язані з підвищеною втомлюваністю, зниженням концентрації та порушенням сну. Це може призвести до зростання кількості помилок, аварій та нещасних випадків.

Основні рекомендації для покращення безпеки праці вночі включають:

  • Оптимізація робочого графіка. Роботодавцям слід уникати занадто частих змін робочих змін та обмежити кількість послідовних нічних змін.
  • Освітлення робочих зон. Слід забезпечити яскраве освітлення на робочих місцях для підтримки уваги та зменшення ризику травм.
  • Перерви для відпочинку. Працівникам рекомендують робити часті перерви, щоб зменшити втому.
  • Освітня робота. Роботодавці мають навчати працівників про ризики роботи вночі та методи їх мінімізації, такі як регулювання сну та використання контрзаходів від втоми.

Важливо також, щоб працівники проходили регулярні медичні огляди для виявлення проблем зі сном або іншими наслідками нічної роботи, що допоможе уникнути серйозних проблем зі здоров’ям.

Читайте також: Робота у нічний час: чи може бути залучена особа з інвалідністю?

Джерело: Manage Worker Fatigue and Alertness, OSHA


Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Гігієна праці в подробицях: основні санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи в офісі
В Україні у зв’язку із соціальними змінами в суспільстві значно збільшилась частина працюючих в офісних приміщеннях. Якщо раніше в офісних ...
Про безпечне переміщення вантажів за допомогою вантажопідіймальних кранів і машин
Вимоги до дій стропальника під час обв’язування та зачіплювання вантажу: – обв’язувати та зачіплювати вантаж необхідно, відповідно до графічних зображень ...
Поради роботодавцям щодо забезпечення охорони праці
У сучасному світі кожен роботодавець повинен перейматися такими питаннями: Попередження випадків прихованого травматизму та недопущення порушення термінів проведення розслідувань виробничого ...
Профілактика нещасних випадків: змодельовано аварійну ситуацію під час заправки транспорту зрідженим газом
На Хмельниччині фахівець Центрально-західного міжрегіонального управління Держпраці провів моделювання аварійної ситуації під час заправки автомобільного транспорту зрідженим вуглеводним газом. Посадовець ...