Облаштовано сучасні укриття у школах


Облаштовано сучасні укриття у школах

Народні депутати України в ході робочої поїздки проінспектували шкільні укриття в Києві, Запоріжжі та Кривому Розі, облаштовані в межах благодійного проєкту.

Його засновник, народний депутат Андрій Богданець підкреслив, що на укриття не витрачено жодної копійки державних коштів: проєкт фінансує міжнародний донор – Freedom Holding Inc.

«До початку ремонтних робіт ці приміщення були захаращеними підвалами, непридатними для перебування там дітей. А тому навчальні заклади не могли повноцінно працювати в умовах постійних повітряних тривог. Зараз це не просто місця, де можна перечекати небезпеку, а сучасні й комфортні освітні простори, в яких можна використовувати для навчання або дозвілля навіть після відбою тривоги. Тому ми впевнені, що наші укриття стануть у пригоді навіть після нашої перемоги у війні», — розповів Андрій Богданець.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Народний депутат Анна Пуртова наголосила на важливості пошуку додаткових коштів на подібні проєкти, що дозволить зекономити державні гроші на військові потреби.

«Дуже добре, коли депутати знаходять міжнародних донорів, готових допомогти українським дітям. Адже кожна зекономлена гривня з державного бюджету може піти на зміцнення оборони України від агресора», — сказала пані Анна.

Для прифронтового Запоріжжя шкільні укриття особливо цінні. Зараз школярі через постійні повітряні тривоги змушені навчатися дистанційно. Місцева влада розглядає можливість запровадження з 1 вересня цього року змішаної форми навчання, за якої діти фізично відвідуватимуть школи за умови наявності там укриттів.

«Тому дуже важливо, що ще два навчальних заклади Запоріжжя мають гарні укриття для наших дітей. Там вони зможуть з комфортом перебувати під час повітряних тривог і навіть проводити заняття», – каже народний депутат Сергій Штепа.

 

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

В Кривому Розі вже працює змішана система навчання. Оскільки повітряні тривоги в місті подекуди тривають годинами, вчителі часто проводять уроки прямо в укриттях. Це зручно, оскільки всі укриття проєкту Freedom Space обладнані сучасними меблями, кріслами-мішками, шкільними дошками та дитячими килимками.

«Офлайн-навчання набагато ефективніше за онлайн. А коли мова йде про дітей з особливими освітніми потребами, це питання стає критичним, оскільки вони потребують, зокрема, особистого контакту з психологом. Один з криворізьких закладів освіти, де ми зробили укриття, якраз призначений для особливих діток», — наголосив народний депутат Юрій Корявченков.

Проєкт Freedom Space розпочато влітку 2023 року. В межах його першого етапу облаштовано комфортні укриття більш ніж в 30 навчальних закладах. Проєкт охоплює різні міста України від Тернополя та Хмельницького до Харкова і Запоріжжя. Ведуться переговори з міжнародним донором Freedom Holding Corp. щодо другого етапу проєкту.

 

Документи спеціаліста з пожежної безпеки — зручне електронне видання
Замовити: 0 (800) 219-977

Джерело: ВРУ

Корпоративні тренінги з домедичної допомоги

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...