Навчання із запобігання нещасним випадкам шляхом моделювання подій, що їх спричинили


Навчання із запобігання нещасним випадкам шляхом моделювання подій, що їх спричинили

З метою попередження та недопущення випадків виробничого травматизму посадовці управління інспекційної діяльності у Харківській області разом з фахівцями служби охорони праці підприємства будівельної галузі змоделювали події нещасного випадку на робочому місці, який стався під час виконання земляних робіт.

Під час заходу обговорено вимоги НПАОП 45.2-7.02-12 «Система стандартів безпеки праці. Охорона праці і промислова безпека у будівництві (ДБН А.3.2-2-2009)», НПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками».

Читайте також: Рекомендації щодо запобігання нещасним випадкам у будівельній галузі

Зосередили увагу на порядку проведення розслідування та обліку професійних захворювань і аварій на виробництві, а також порядок проведення навчання та перевірки знань з охорони праці.

Окрім цього, акцентували увагу на своєчасності надання інформації про нещасні випадки та недопущенні випадків прихованого травматизму.

Читайте також: Техніка безпеки на автозаправних станціях: запобігання нещасним випадкам та правила безпечної роботи

Джерело: Управління Держпраці

Як підготуватися до візиту інспектора Держпраці. Чек-лист та найактуальніші зміни і доповнення у законодавстві. Практикум

Матеріали до теми


Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку
Лікар відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності, в межах своїх повноважень інформує щодо ...