Найближчими днями ситуація з відключеннями світла знову зміниться — Укренерго


Найближчими днями ситуація з відключеннями світла знову зміниться — Укренерго

Відсутність відключень світла з 26 травня обумовлене виходом з ремонтів двох атомних енергоблоків. Однак невдовзі у ремонт вийдуть інші потужності атомних електростанцій, після чого ситуація зміниться.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю ютуб-каналу видання «Українська правда».

За його словами, в останній тиждень травня графік погодинних відключень не застосовується завдяки виходу з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій, однак це покращення ситуації тимчасове.

Читайте також: Що важливо знати під час користування генератором

«Згідно з графіком, уже найближчими днями в ремонт знову вийдуть певні блоки на атомних електростанціях. І ця ситуація, яку ми маємо в останні дні, коли нам вистачає електроенергії і вдається уникати відключень, вона, на жаль, зміниться знову», — сказав Кудрицький.

Він нагадав, що через масовані атаки, які поновилися у березні, енергосистема втратила багато теплових та гідрогенеруючих потужностей.

«Це створило дефіцит виробництва електроенергії. І ми не можемо перекрити той дефіцит навіть досить великими обсягами імпорту електроенергії», — пояснив очільник Укренерго.

Читайте також: Безпека праці під час аварійного відключення світла

Кудрицький також повідомив, що завдяки допомозі міжнародних партнерів Укренерго вже відновило майже 90% своїх об’єктів, що були пошкоджені через масовані атаки в опалювальний сезон 2022-2023 років. Водночас він зауважив, що залучити підтримку дозволили давні відносини Укренерго з донорами та хороша репутація компанії.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 31 травня, відключення електроенергії на території України не заплановані.

Джерело: Укрінформ

№4′ 2023 «Пожежна безпека на підприємстві: вимоги, організація, законодавчі зміни»

Матеріали до теми


Ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною
Найближчі півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. У Держенергонагляді спрогнозували коли зменшаться відключення світла. Пом’якшення графіків відключень очікується ...
Про застосування санітарних норм щодо перевищення рівня шуму від генераторів: роз’яснення МОЗ
ЗАПИТАННЯ Чи передбачено штрафи для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів з огляду на чинні санітарно-гігієнічні ...