Набули чинності зміни до Положення про порядок надання гірничих відводів


Набули чинності зміни до Положення про порядок надання гірничих відводів

Набули чинності зміни до Положення про порядок надання гірничих відводів, які були затверджені постановою КМУ від 09 січня 2024 року № 68 «Про внесення змін до Положення про порядок надання гірничих відводів», затвердженого постановою КМУ від 27 січня 1995 р. № 59.

Оновлене Положення встановлює порядок надання гірничих відводів (частини надр) користувачам на території України для розробки родовищ корисних копалин підземним способом (шахтами та рудниками).

Зокрема, до Положення внесені такі зміни:

  1. Надано зразок заяви на одержання (переоформлення) гірничого відводу (додаток 11).
  2. Проекти гірничих відводів розробляються спеціалізованими проектними організаціями або спеціалізованими підрозділами гірничодобувних підприємств, фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які мають у своєму складі не менше одного працівника з відповідною спеціальністю 184 «Гірництво» («Маркшейдерська справа», «Розробка родовищ та видобування корисних копалин (за способом видобування – підземний)».

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

  1. Для одержання гірничого відводу підприємство чи громадянин (або уповноважена особа) подають заявку особисто або надсилають рекомендованим листом із описом вкладення до адміністратора центру надання адміністративних послуг або органу, що надає гірничий відвід, після погодження заявки територіальним органом Держпраці (за місцем розташування об’єкта надрокористування).
  2. Розрахунок меж і розмірів гірничого відводу виконується в Державній геодезичній референтній системі координат УСК-2000.
  3. У разі консервації гірничодобувного об’єкта на строк більш ніж 5 років або його ліквідації акт про надання гірничого відводу повертається в 30-денний строк після оформлення актів приймання виконаних ліквідаційних робіт органу, який його надав, або його правонаступнику.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Прийняття змін сприятиме врегулюванню питань щодо надання та переоформлення актів про надання гірничих відводів для розробки родовищ корисних копалин підземним способом.

Одночасно скасоване одержання гірничого відводу для розробки родовищ корисних копалин відкритим способом (кар’єрами, розрізами), через свердловини (мінеральні води, вуглеводні), методом вилуговування (солі, бішофіт тощо) та для будівництва й експлуатації підземних споруд, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин, у тому числі на континентальному шельфі та у виключній (морській) економічній зоні.

 

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Державна служба України з питань праці


Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Парламент прийняв закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф
За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти ...
Рада ухвалила закон щодо вирішення нагальних питань у сфері охорони здоров’я та соціальній сфері
Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі. Він уточнив, що законодавча ініціатива № 10094 ...
Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...