На Кіровоградщині проведено моделювання події, що спричинила нещасний випадок на залізниці


На Кіровоградщині проведено моделювання події, що спричинила нещасний випадок на залізниці

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели моделювання події на робочому місці, де допущено нещасний випадок, у виробничому підрозділі служби локомотивного господарства «Локомотивне депо Знам’янка» регіональної філії «Одеська залізниця».

Нещасний випадок стався при виконанні робіт із розвантаження кузова електровоза, в результаті чого отримав травми слюсар з ремонту рухомого складу.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

 

Про безпечне виконання робіт під час виконання ремонту

Фахівець Управління та працівники, залучені у технологічному процесі, визначили виробничі ризики, відпрацювали порядок безпечного виконання робіт під час виконання ремонту колискового підвішування електровозів за допомогою гідравлічних домкратів з урахуванням відповідних інструкцій та правил.

Зокрема під час оцінки та аналізу мінімізації ризиків травмування пріоритетом є щозмінний огляд перед початком виконання робіт обладнання та щорічне проведення випробування, перевірка справності всіх вузлів та складових.

Спецвипуск № 2, 2023 «Докладно про навчання з охорони праці + практичний кейс, як зробити навчання ефективним і зменшити витрати підприємства»
0 (800) 219-977

В нормативних документах вказано, що робота у разі несправності машин, механізмів, обладнання при ремонті тягового рухомого складу не допускається.

Забороняється використовувати сторонні предмети для подовження штоку, а також дерев’яні підкладки під домкрат, які не передбачені локальними нормативними документами.

Інспектор наголосив на актуальності заходів, розроблених за результатами розслідування цього нещасного випадку, їх вплив на усунення причин травмування.

Слюсарям вручені пам’ятки щодо безпечного виконання робіт.

Телефонна консультація з охорони праці і пожежної безпеки
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...