На Хмельницькій АЕС відключили другий енергоблок через ремонт


На Хмельницькій АЕС відключили другий енергоблок через ремонт

У неділю, 2 вересня, від енергомережі було відключено другий енергоблок Хмельницької атомної електростанції у зв’язку з ремонтом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті АЕС.

«Енергоблок №2 Хмельницької АЕС було відключено від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту», — йдеться у повідомленні.

Енергоблок відключили вночі 2 вересня.

Ремонтна кампанія триватиме 80 діб, у ході якої буде реалізовано низку заходів з реконструкції та модернізації, заміни певної кількості вузлів, агрегатів, деталей тощо.

В АЕС уточнили, що заплановано здійснити ремонт реактора з використанням ультразвукового контролю, ремонт тепломеханічного, електричного обладнання, а також каналів систем безпеки.

Як зазначає прес-служба держпідприємства Енергоатом, при перехідних процесах відключення енергоблока порушень умов та меж безпечної експлуатації не було.

Нагадаємо, у квітні цього року перший енергоблок Хмельницької АЕС було відключено від енергомережі: спрацювала система захисту.

Хмельницька АЕС — розташована на території Хмельницької області у місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2 тисячі МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції — покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Чи потрібно подавати повідомлення до територіальних органів ДПС про прийняття учня на виробничу практику
Для проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів (далі – ПТНЗ) ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та ...
Мінвідновлення розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ДП «НДІпроєктреконструкція» розробило перший проєкт повторного використання на будівництво укриття для школи. ...