Мультфільм “Свинка Пеппа” обурив англійських пожежників


Мультфільм “Свинка Пеппа” обурив англійських пожежників

Пожежна бригада Лондона звинуватила популярний британський мультсеріал “Свинка Пеппа” у сексизмі.

За даними The Telegraph, скандал розгорівся через один з епізодів, де творці стрічки використовували слово fireman (“пожежник”) в чоловічому роді щодо мами-свинки.

Відомство побачило в цьому образу, “застаріле та стереотипне гендерне формулювання”. Більш того, бригада заявила, що це заважає зусиллям щодо набору більшої кількості жінок-пожежників.

“Ви надаєте величезний вплив на дітей, використовуючи застарілі стереотипні гендерні формулювання, які заважають молодим дівчатам ставати пожежниками”, – йдеться в повідомленні до епізоду, що вийшов в ефір у 2009 році, де персонаж каже: “Мамочка Свиня одягнена як пожежник”.

Уточнюється, що в Лондоні проводиться кампанія під назвою “Протипожежний сексизм”, яку спрямовано на усунення гендерного дисбалансу в професії. Тільки 354 з п’ятьох тисяч пожежників у місті є жінками.

“Ми повинні кинути виклик застарілій мові, яка, як показує наше дослідження, заважає молодим дівчатам і жінкам розглядати пожежогасіння як корисну і професійну кар’єру”, — сказав представник бригади в коментарі виданню.

У мережі розгорілися суперечки на цю тему, адже не всі користувачі підтримали звинувачення в сексизмі.

“Ви ніколи не дивилися шоу належним чином. Пані Кролик робить в ньому майже все. Вона власниця магазину, пілот гелікоптера, рятівниця. Дайте їй відпочити, дайте комусь іншому зайнятися питаннями пожеж”,– написав один з користувачів.

А творці “Свинка Пеппа” Entertainment One вирішили ніяк не коментувати журналістам скандал, який розгорівся навколо епізоду.

s

Джерело: www.obozrevatel.com

Матеріали до теми


Німеччина запропонувала поділитись устаткуванням із закритих енергетичних обʼєктів
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек запропонував поділитись необхідним для України устаткування із закритих енергетичних обʼєктів Німеччини. Про ...