Київрада закликала уряд спростити процедуру розгортання модульних укриттів


Київрада закликала уряд спростити процедуру розгортання модульних укриттів

Київська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів з приводу внесення змін до нормативно-правових актів, які спростять будівництво модульних споруд цивільного захисту у столиці.

Як передає Укрінформ, із посиланням на пресслужбу КМДА, відповідне рішення депутати Київської міської ради підтримали під час сьогоднішнього засідання.

Захисні споруди цивільного захисту. Вивчаємо найважливіші вимоги до їх облаштування та використання — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

«Виготовляти та встановлювати модульні укриття у прискорений спосіб на сьогодні не є можливим, оскільки все має відповідати вимогам ДБН, які є застарілими та потребують негайного оновлення. Тому Київрада закликає уряд спростити процедуру розгортання швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу з метою захисту мешканців від уламків ракет, боєприпасів, зарядів та інших засобів ураження», – сказав заступник міського голови — секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Читайте також: Як правильно видати наказ про призначення відповідальної особи за обслуговування та експлуатацію захисної споруди

Він підкреслив, що модульні укриття можна оперативно розміщувати на зупинках громадського транспорту та в зелених зонах, щоб мешканці столиці могли якомога швидше опинитися під захистом у разі ракетної атаки з боку Росії. Бондаренко додав, що спрощення процедури дасть змогу швидко та заощадливо встановити модульні укриття, і це сприятиме підвищенню стійкості системи цивільного захисту.

Читайте також: Захисні споруди. Захист населення від небезпечних факторів під час воєнних дій

За рішенням 70 депутатів, Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів щодо внесення змін до нормативно-правових актів стосовно проєктування, будівництва, встановлення, утримання, експлуатації та обліку швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу.

Читайте також: Чи законні перевірки Держпраці щодо наявності захисних споруд?

Як повідомлялося, станом на липень 2023 року влада Києва виділила кошти на 250 модульних укриттів, які планується встановити в різних районах столиці.

Джерело: Укрінформ

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Чи можуть «домашні» вітрогенератори стати альтернативою сонячним панелям взимку
Які є плюси та мінуси в «енергії вітру» Третій рік поспіль українці активно закуповують сонячні панелі. Але їх продуктивність взимку ...