Країна посилено готується до нового опалювального сезону


Країна посилено готується до нового опалювального сезону

Кожна компанія і родина вже зараз також має скласти свій план, як підготувати житло до холодів. Що слід встигнути зробити, аби зменшити енерговитрати та зберегти тепло в оселі.

Перевірте двері та вікна офісу чи помешкання
За наявності щілин встановіть гумові ущільнювачі, відрегулюйте фурнітуру та доводчики. Це дозволить уникнути протягів, тепле повітря не буде виходити на вулицю, а холодне – потрапляти в приміщення.

Документи спеціаліста з пожежної безпеки — зручне електронне видання
Замовити: 0 (800) 219-977

Правильно розташуйте меблі
За можливості перемістіть подалі від зовнішніх стін робочі столи офісу, а в домівках — ліжка, дивани та крісла. Так на робочих місцях працівників і в зонах відпочинку в квартирах триматиметься комфортна температура без додаткового обігріву.

Підготуйте батареї
Для ефективного розповсюдження тепла вони не мають перекриватися шторами, меблями або декоративними решітками. Ретельно вимийте батареї від пилу та встановіть позаду них екрани з фольги. За рахунок цього тепловіддача збільшиться на 20 %.

Заходи пожежної безпеки: готуємося до перевірки — СПЕЦВИПУСК від ОППБ
Замовлення і консультації: 0 (800) 219-977

Подбайте про додатковий обігрів
Розгляньте варіант придбання обігрівача. При його виборі враховуйте особливості приміщення, принцип дії та споживання. Так, якщо вмикати електрообігрівач щодня по 6 годин протягом місяця, то споживання керамічного, конвекторного чи інфрачервоного складе 90-270 кВт∙год, масляного 270-450 кВт∙год, тепловентилятора – 360-720 кВт∙год. Якщо плануєте для обігріву використовувати кондиціонер, перевірте його стан та температурний режим, за яким він може працювати у холодний період.

Переконайтеся у надійності проводки
Щоб уникнути проблем при збільшенні навантаження на мережу, перевірте справність проводки, розеток та енергоприладів. Для цього краще заздалегідь скористатися послугами спеціаліста.

 

Письмова консультація — замовте послугу від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
Для довідок: 067-317-5886

Утепліть під’їзд
Мешканцям багатоповерхівок окрім підготовки кварти варто також подбати про утеплення під’їзду. Об’єднавшись із сусідами, перевірте щільність закриття вікон та дверей. Також не зайвим буде зазирнути у підвал та на дах, щоб упевнитися у цілісності покриття та утепленні трубопроводів.

Журнал реєстрації перевірок
Для довідок: 067-317-5886

Забезпечте резервне джерело живлення
Найоптимальніше рішення для квартир та будинків на випадок відсутності світла – це зарядні станції. На відміну від генераторів вони не виробляють електроенергії, а накопичують її. Попередньо зарядивши станцію від звичайної розетки, під час знеструмлення її можна використовувати для живлення електроприладів. Експерти YASNO допоможуть підібрати модель EcoFlow, яка буде найбільше відповідати потребам конкретної родини.

Джерело: YASNO


Вебінар «Експлуатація дизель-генератора: потрібен дозвіл чи декларація?»

✔ Декларування дизель-генератора: що зазначено у законодавстві
✔ Зберігання пального для дизель-генератора: чи потрібен дозвіл і ліцензія
✔ Таблиця вимог, на які треба звернути увагу при експлуатації дизель-генератора та зберіганні пального для нього.

Дата проведення: 9 лютого 2023 року
Вебінар доступний у записі

(067) 317-58-86
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Зберегти ментальне здоров’я і не кинути роботу: як журналісти протистоять вікарній травмі й що радять психотерапевти
Що допоможе опанувати негативні емоції і стани після роботи над складним матеріалом Українські журналісти щодня висвітлюють страшні події війни та ...
Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...