Консультації Держпраці з питань безпечної експлуатації транспортних засобів


Консультації Держпраці з питань безпечної експлуатації транспортних засобів

Роботодавець перед виїздом зобов’язаний проінформувати водія про:

  • умови праці на лінії;
  • місця вантажно-розвантажувальних робіт;
  • особливості вантажу, що перевозиться.

Необхідно випускати на лінію технічно справні транспортні засоби, що підтверджується підписом у дорожньому листі особи.

Вирушаючи в дорогу, водій транспортного засобу разом із механіком зобов’язані:

  • перевірити технічний стан транспортних засобів;
  • подбати про встановлення на своїх автомобілях шин із малюнком протектору, який відповідає вимогам правил дорожнього руху та відповідний запас палива.

Підвищення ефективності вантажних автомобільних перевезень. Оцінюємо ризики за допомогою методу fuzzy Dematel — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Водій може виїжджати на лінію тільки після проходження медичного огляду і відповідної відмітки про це у дорожньому листі.

Забороняється водію, вантажнику та іншим особам під час стоянки відпочивати або спати в кабіні, салоні, якщо працює двигун.

 

Основними причинами дорожньо-транспортних пригод на дорогах загального користування є порушення правил дорожнього руху, вимог безпеки під час користування транспортними засобами, невиконання вимог інструкцій з охорони праці та промислової безпеки відповідно до вимог нормативних документів з охорони праці.

Джерело: Управління Держпраці

Передплата кешбек

Матеріали до теми


Техніка безпеки під час виконання робіт із застосуванням драбин
Головним документом, який встановлює вимоги щодо техніки безпеки під час виконання робіт із застосуванням драбин, є НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони ...
Вимоги безпеки під час експлуатації парових стерилізаторів
Стерилізатор — апарат для стерилізації медичних виробів водяним насиченим паром під тиском. Експлуатувати стерилізатор дозволено протягом робочої зміни згідно з ...
Безпека під час експлуатації навантажувачів
Вимоги безпеки під час експлуатації навантажувачів визначені нормативно-правовим актом НПАОП 0.00-1.83-18 «Правила охорони праці під час експлуатації навантажувачів». Реєстрація, перереєстрація, ...