...

Кому більше уваги: з 12 червня органи держнагляду по-новому перевірятимуть суб’єктів господарювання


Кому більше уваги: з 12 червня органи держнагляду по-новому перевірятимуть суб’єктів господарювання

Уряд затвердив нові методики розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), та уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю).

Зокрема, запроваджено більш чіткі вимоги для оцінки та визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності, що забезпечить оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду (контролю) з менш ризикових суб’єктів господарювання на більш ризикові.

Забезпечення єдиного та системного підходу до розроблення критеріїв сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Читайте докладніше про те, навіщо потрібна інспекційна реформа в Україні?

А також про те, що дасть впровадження ризик-орієнтованого підходу у діяльності інспекційних органів?

Дізнатися про нові критерії, за якими органи держнагляду оцінюватимуть ступінь ризику суб’єкта господарювання можна з Постанови Кабінету Міністрів України № 342 від 10 травня 2018 р., що набере чинності 12 червня 2018 року.

Також нагадаємо, що результати перевірок можна подивитися у Пілотному модулі ІАС.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Урядового порталу.

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...